ALIN SESERMAN: ALEGERILE PENTRU PRIMARI, ÎN DOUĂ TURURI DE SCRUTIN

ALIN SESERMAN: ALEGERILE PENTRU PRIMARI, ÎN DOUĂ TURURI DE SCRUTIN

Despre subiectul sistemului de vot la alegerile locale am mai scris și în primăvara trecută, când s-a votat legea actuală, care păstrează alegerile dintr-un singur tur. Nu am fost nici atunci de acord cu acest sistem și nu sunt nici acum.

Mă așteptam cel puțin din partea partidelor mici și a societății civile la o mobilizare pentru a cere ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi de scrutin. Totodată mă așteptam ca premierul Cioloș să abordeze altfel problema.

Domnule prim ministru aici nu e vorba de ce vrea PNL. Aici e vorba de democrație, reprezentativitate și de ce vrea toată lumea din țara asta, cu excepția unui partid. Adică avem de ales între ceea ce vrea societatea și ce vrea un partid.

Unul din punctele cerute de strada care v-a adus la Palatul Victoria este acesta și initial vi l-ați însușit în programul de guvernare. Nu dați OUG așa cum a cerut PNL în urmă cu câteva zile dar măcar trimiteți legea la Parlament și actualul Parlament să decidă.

Ce e mai democratic: să trimiteti legea la parlament sau să se aleagă primarii de către asistatii sociali si clientele de partid cu 15-20%?

Categoria: DECLARATII POLITICE