ALIN SALVAN: “Nebunul” se reîntoarce in iadul alb!

ALIN SALVAN: “Nebunul” se reîntoarce in iadul alb!

Azi, 10 martie, la ora locala 9:00 (ora 19:00 ora Romaniei), din Eagle Plains, regiunea Yukon, Canada, Tibi Useriu se pregătește să ia startul și la ediția din acest an a Ultramaratonului Arctic 6633 Ultra.
In acest an vor participa 25 de alergători din întreaga lume. Arctic Ultra se întinde pe 566 kilometri în zona Cercului Polar, la temperaturi de până la -62 de grade. Timpul limita pentru terminarea cursei este de 191 ore.
“A fost o competiție care m-a îngenunchiat, din toate punctele de vedere. Sau, poate nu m-a îngenunchiat destul, de aceea mă și reîntorc. Când am venit anul trecut mi-am zis că trebuie să fii nebun să mai mergi din nou după ce știi ce s-a întâmplat acolo; am venit degerat, am avut nevoie de două luni de recuperare”. „Frigul care te omoara. Te suge de energie, in timp ce vantul te zboara efectiv cu sanie cu tot de pe drum. Va fi o competitie pe cinste mai ales ca temperaturile sunt cu 12-16 grade mai joase decat anul trecut.”

Tibi este decis să își apere titlu! Si nu numai atat! Vrea sa-si doboare propriul record! Cel putin!
Acolo, pe traseu, e singur impotriva gerului, vantului, degeraturilor, halucinatiilor, oboselii.
Noi, prieteni, sustinatori, fani, curiosi, suntem aici si pretutindeni! Ne-am pregatit pastilele de inima, am pus deoparte putina energie ca sa te sustinem!
Stiu ca vrei sa castigi! Si eu vreau! Insa, mai vreau ceva: sa te intorci sanatos!
Ii doresc succes din suflet si iti voi urmari cu sufletul la gura evolutia!

Vaya con Dios, prietene!

foto: Puica Gigi

Categoria: EVENIMENT