Alimentarea cu energie electrică a văii Someşului se face în continuare la minim. Avaria înregistrată la Parva vineri încă nu a fost remediată

Alimentarea cu energie electrică a văii Someşului se face în continuare la minim. Avaria înregistrată la Parva vineri încă nu a fost remediată

Rețeaua de transport al energiei s-a confruntat, în ultimii ani, cu mai multe avarii,ffiind afectate mai multe localități și chiar județe întregi. Rețeaua este foarte veche, mare parte din ea având 40-50 de ani, peste durata normală de funcționare, iar în lipsa investițiilor, a ajuns într-o stare avansată de degradare. 

 Doar în acest fel se explică avariile tot mai dese din sistemul de distribuţie al judeţului Bistriţa-Năsăud. Astfel, după avaria de la Prundu Bârgăului, o altă avarie a creat probleme de alimentare cu energie electrică pe valea Someşului.

 

Informaţia este confirmată de primarul oraşului Sg. Băi, Traian Ogâgău: „Dragi locuitori ai Văii Someșului. ÎN CONTINUARE ELECTRICA anunță defecțiuni majore datorită condițiilor meteo motiv pentru care nu vom avea iluminat public NICI ASTĂZI și ne roagă să evităm consumatorii mari (mașini de spălat, reșouri,…) pentru a preveni problemele care apar datorită tensiunii slabe! Se lucrează în zona comunei Parva pentru remedierea problemei!”, a scris Ogâgău pe pagina sa de socializare.

 

Citeşte şi: http://propolitica.ro/analiza-cat-de-degradata-este-reteaua-electrica-de-transport-din-romania/

Categoria: EVENIMENT