Alexandru Radu Moldovan este directorul interimar al Clubului Sportiv ”Gloria 2018” Bistrița-Năsăud. El va avea un salariu de 12.000 de lei

Alexandru Radu Moldovan este directorul interimar al Clubului Sportiv ”Gloria 2018” Bistrița-Năsăud. El va avea un salariu de 12.000 de lei

Consilierii județeni au votat astăzi pentru desemnarea antrenorului secund al CSM Bistrița, Alexandru Radu Moldovan pe funcția de director interimar al Clubului Sportiv ”Gloria 2018” Bistrița-Năsăud.  Salariul pe care îl va primi este de 12 mii de lei.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a motivat în felul următor decizia luată:” Am luat această decizie de a propune ca director interimar pe antrenorul secund, domnul Alexandru Radu Moldovan,  pe considerentul că e nevoie ca în cel mai scurt timp să se demareze procedurile de concursuri. În paralel, sunt de făcut o serie de documente care vor trebui depuse la Federaţie penrtru ca la Adunarea Generală din 29 iunie, acest club să poată fi afiliat şi înscris în prima ligă a handbalului feminin. De asemenea, sunt foarte multe proceduri de achiziţii publice care trebuie respectate, de la echipamente sportive, materiale etc. Trebuie discutate şi negociate contractele cu jucătoarele care vor deveni jucătoare ale acestui club de handbal. Sunt foarte multe lucruri de făcut pentru început”

 

Reamintim faptul că Clubul Sportiv „GLORIA 2018” Bistriţa-Năsăud este o instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nr.43/2018 privind înființarea Clubului Sportiv „GLORIA 2018 ̋ Bistriţa-Năsăud, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

Clubul Sportiv ”Gloria 2018” Bistrița-Năsăud, entitate sportivă care se va afla în subordinea Consiliului Județean, a fost înființată  pe data de 25 aprilie a.c.  în baza unei hotărâri de consiliu județean inițiată de președintele Radu Moldovan. Clubul Sportiv “GLORIA 2018” promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile și probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.
Astfel, aleșii județeni au votat astăzi proiectul de hotărâre dar și pe cei trei reprezentanți ai forului legislativ în consiliul de administrație a noului club sportive. În urma votului, au fost desemnați următorii consilieri județeni: Ioan Flaviu Giurgiuca, PSD, Mirela Cârcu, ALDE și Monica Săsărman, PNL.

 

În nota de fundamentare, propunerea înfinţării clubului sportiv în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este motivată şi de faptul că, în ultimii ani, consiliul judeţean s-a implicat activ în sprijinirea sportului prin contractele de susţinere financiară acordate echipei de handbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bistrita, prin alocarea de sume pentru domeniul sport în cadrul proiectelor acordate prin finanțări nerambursabile, precum și prin participarea în calitate de organizatori sau coorganizatori la diferite competiţii internaţionale care au contribuit la promovarea judeţului pe plan național şi internaţional.

Prin politica adoptată pentru domeniul sport, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a promovat cu prioritate ramurile/disciplinele sportive de tradiţie la noi în judeţ, respectiv handbal şi atletism, încercând totodată să aducă în actualitate şi un sport declarat în anul 2014 ca fiind sport naţional, respectiv oina, pentru care este aprobat Programul naţional “Redescoperă oina”. Astfel, Programul național “Redescoperă oina” poate fi sprijinit de stat, de structuri ale administrației centrale, de organizații neguvernamentale și de structuri ale administrației locale, în vederea promovării jocului de oină ca sport național al României.

 

Categoria: Administratie