ALEXANDRU PUGNA, secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale

ALEXANDRU PUGNA,  secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale

Alexandru Pugna a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Indentităţii Naţionale prin Decizia 77/2017  a prim-ministrului Sorin Grindeanu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 16.01.2017. Alexandru Pugna va face parte parte din echipa ministrului Ionuț Vulpescu.

Născut la 14 Noiembrie 1961 în Căianul Mic, judeţul Bistriţa- Năsăud, este absolvent din 2003 al Facultăţii de Teologie Ortodoxă secţia Teologie pastorală a Universităţii din Oradea. Are master în Teologie, specializarea Istorie bisericească la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea (2006) și master în Drept, în Administraţie publică locală, la Facultatea de Ştiinţe Juridice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad (2007).  A fostŞef serviciu şi solist vocal în cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud, în Ansamblul Folcloric Profesionist „DOR ROMÂNESC”, și realizator al emisiunilor de folclor „La izvor de cânt şi dor” la Radio Transilvania şi Televiziunea AS TV Bistriţa.
Este preşedintele Asociaţiei „Pană de păun” Bistriţa şi al Fundaţiei „Atlantida” Bistriţa.
Alexandru Pugna a fost, în perioada 2000-2008, consilier municipal, iar în 2008 a obţinut un mandat de consilier judeţean, fiind desemnat vicepreședinte. În 2016, a fost reales ca vicepreședinte al Consiliului Județean. La alegerile parlamentare, acesta a ocupta poyiția a 3-a a PSD pe lista de la Camera Deputaților. La redistribuire, Pugna nu a prins un mandat de parlamentar, acestea fiind adjudecate, prin soft, de PMP și USR.
De altfel, și în 2012 situația a fost identică. Trimis ca mielul la tăiere în Colegiul 3, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, a făcut o figură foarte frumoasă la alegerile parlamentare de atunci. Acesta a câștigat în fața mult mai titratului Ioan Oltean, însă redistribuirea l-a trimis pe Oltean în Parlament.

rasunetul.ro

Categoria: EVENIMENT