VIDEO – Alexandru Gavrilaș: ” 2019 este un an al provocărilor pentru Complexul Muzeal Județean: Vrem un muzeu al preindustrializării la Livezile și o sală turistică la peștera Tăușoarelor!”.

VIDEO – Alexandru Gavrilaș: ” 2019 este un an al provocărilor pentru Complexul Muzeal Județean: Vrem un muzeu al preindustrializării la Livezile și o sală turistică la peștera Tăușoarelor!”.

Considerat unul din cei mai eficienți manageri culturali din România, artistul plastic Alexandru Gavrilaș a transfirma instituția muzeului județean într-o ființă vie, un loc unde arta, scrisul și istoria își dau mâna pentru a da plus valoare actului cultural din județul Bistrița-Năsăud. Dacă 2018 s-a dovedit a fi o perioadă bună și cu foarte multe evenimente interesante și inedite, 2019, spune Gavrilaș este un  an al provocărilor.

INTERVIURILE PROPOLITICA: Astăzi, Alexandru Gavrilaș, manager al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.Află unde va apărea un Muzeu al preindustrializării și ce sa va înîmpla cu Peștera Tăușoare…

Publicată de Alin Cordos pe Marţi, 12 februarie 2019

Alexandru Gavrilaș: ” Vom derula un proiect nou pentru muzeul de la Livezile, acoo unde intenționăm să facem ceva inedit. Practic, îl vom reabilitate compet și îi vom da o altă orientare, o altă direcție, ceva mult mai provocator: aici vom amenaja un muzeu al preindustrializării. Spațiile pe care le avem acolo sunt extrem de generoase, mai ales că acolo avem curte, șură, ale anexe gospodărești pe care le vom folosi la maxim pentru a crea la scară naturală fresce din epoca preindustrială”, spune Gavrilaș.

Veste bună pentru peștera Tăușoarelor

Pentru că 2018 nu a fost un an tocmai bun pentru proiecul cu peștera Tăușoarelor, acesta fiind blocat, pentru 2019, Alexandru Gavrilaș vorbește despre o  nouă deschidere, o altă intrare, ”un back up” , ”plus o sală pe care o dorim să fie turistică”. Gavrilaș a reamintit faptul că în 2018, cosecință a unor prevederi legislative a ariilor protejate, prevederi care sistau, activitatea de gestiune, iată, pentru 2019 putem spune că toate aceste lucruri ar urma să fie reglementate, urmând ca peștera să reintre în administrarea noastră, ceea ce ne va permite să reîncepem anumite activități”, a explicat Alexandru Gavrilaș.

L-am întrebat pe Alexandru Gavrilaș ce își dorește pentru anii următori, trecând peste 2019: ” Sigur că există o listă cu priorități pentru anii următori. Unul din proiecte este cel care vizează achiziționarea Casei Ion Zidarul, altul vrea să materializăm ideea lui Alexandru Pugna, mai precis un muzeu al satului tradițional în Wonderland”, a conchis Alexandru Gavrilaș.

Categoria: EVENIMENT