ALDE va încerca să ajute proprietarii de păduri cu subvenții din bani europeni

ALDE va încerca să ajute proprietarii de păduri cu subvenții din bani europeni

Anunțul a fost făcut de noul secretar al ”noii” Comisii pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond Cinegetic din Senat, Ioan Simionca. El a precizat astăzi că la nivelul grupului ALDE ideea scrierii unui proiect legislativ prin care să fie găsită o formulă de susţinere a proprietarilor de păduri din România, aşa cum se întâmplă cu cei care deţin păşuni.

 

” Voi susține iniţitiva  în cadrul acestei Comisii este cea privind proprietarii de pădure, care se confruntă cu multe probleme la ora actuală. La propunerea unor colegi de-ai noştri, şi în special a primarului Ioan Moniţa, vrem să iniţiem o discuţie pe această temă în sprijinul proprietarilor de pădure, a celor interesaţi să cultive pădurea, prin acordarea unor sume de bani, aşa cum se practică pentru păşuni. În acest moment, aceşti proprietari sunt mai mult puşi să plătească decât să aibă asemenea beneficii. Cred că ar fi potrivit să găsim un cadru legislativ prin care aceşti oameni să poată să planteze pădure, s-o îngrijească, câştige din acest lucru. Omul, dacă este interesat, este clar că va avea grijă de pădure şi ea va avea viaţă şi pe viitor”, a explicat senatorul Simionca.

 

Mai mult, senatorul ALDE a precizat că membrii comisiei sunt invitați în comuna Telciu, asta pentru a discuta la fața locului, cu primarii direct interesați în problem, situația reală cu care se confruntă proprietarii de păduri. Ioan Simionca mai spune că întâlnirea ar putea avea loc la începutul anului viitor.

 

Ioan Țintean: ” S-a constatat că cei care deţin păduri trebuie să le dea spre administrare unor cetăţeni care le administrează cum le administrează, iar pentru asta plătesc. De primit bani care să te anime, să te intereseze să dezvolţi pădurea, nici vorbă. Este oarecum nemulţumirea celor care sunt proprietari de păduri – de ce proprietarii de păşuni primesc atâţia bani, iar cei cu pădure, pe lângă faptul că nu fur, că trebuie să cheltui ca să împăduresc, statul nu-mi dă nimic”, a conchis Ioan Țintean.

 

 

 

Categoria: Politica