ALDE sprijină din toate puterile mediul de afaceri românesc și activitatea IMM-urilor

ALDE sprijină  din toate puterile mediul de afaceri românesc și activitatea IMM-urilor


Centrul Cultural Dacia a găzduit joi seara un seminar înscris în politica de susţinere a antreprenoriatului local inițiat de viceprimarul Gelu Muthi, președintele Organizției ALDE Bistrița. Evenimentul s-a intitulat ”Start-Up Nation 2018: 44.000 EURO Pentru Ideea Ta De Afacere”, unde participanții au avut posibilitatea, să afle pe înțelesul tuturor, care sunt avantajele și dezavantajele pentru a-și transforma ideea într-o afacere.

Speakerii evenimentului au fost: Cosmin Maglaş și Brendea Honorius, care au prezentat aspectele de eligibilitate, dar şi etapele unui astfel de proiect, de la idee şi până la finalizarea implementării şi a monitorizării, dând sfaturi utile potenţialilor beneficiari. Al treilea speaker, Vladimir Sabo este unul dintre antreprenorii care a obținut finanțare în anul 2017 obținând punctaj maxim pentru proiectul său în domeniul printării 3D. După ce a trecut prin toți pașii, de la idee și până la implementare, el a decis să îşi prezinte proiectul, dar nu s-a ferit să spună unde a greșit și care sunt problemele birocratice de care te loveşti.

Pentru că a fost vorba de un eveniment organizat de ALDE Bistrița, în sală au fost prezenți și președintele ALDE BN, Ioan Țintean, senatorul Ioan Simionca dar și secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În fața unei săli pline, liderul ALDE Bistrița, Gelu Muthi, și el om de afaceri înainte de-a fi viceprimar, a vorbit despre importanța și impactul pe care îl au IMM-urile în economia românească: ” Trebuie să știți de la început un lucru cât se poate de cert: ALDE susține antreprenoriatul din Bistrița, pentru că iată că sunt aici, organizând un asemenea eveniment care își dorește să prezinte Start Up Nation 2018, cu avantajele dar și dezavantaje sale. Da, este posibil să accesăm cei 44 de mii de euro, dar este la fel de bine de știut care ne sunt obligațiile, ce înseamnă accesarea acestot bani, cum se face ea, etapele și modul corect de folosire a banilor. Ceea ce este însă foarte important este afacerea pe care vrem să o dezvoltăm, pentru că, trebuie să fim atenți și ce afacere finanțăm, pentru că în acest demers vă veți lovi de foarte multe piedici, chestiuni birocratice sau bancare. Vrem să știți tot despre acest subiect, să fiți informați, pentru că informația e putere, iar o afacere puternică aduce prestanță și bani. Toți avem idei, dar că trebuie să alegem pe cea mai bună. Și mai trebuie să spun ceva: spiritul antreprenorial se prelucrează în școli, de acolo trebuie să plecăm, să educăm elevii să înțeleagă sistemul de business”, a spus Gelu Muthi.

Nici Sorin Roșu Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nu s-a lăsat mai prejos, Mareș vorbindu-le participanților despre experiențele sale din sectorul privat dar și despre cea avută la șefia Oficiuluin Judeţean  pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bistrița-Năsăud.

Categoria: Politica