ALDE merge pe liste separate la alegerile locale şi parlamentare

ALDE merge pe liste separate la alegerile locale şi parlamentare

Propolitica are, din nou, dreptate – ALDE merge pe liste separate la alegerile locale. Interesant că înainte de anunţul făcut astăzi de Călin Popescu Tăriceanu, subiectul a fost abordat de prefectul Ioan Ţintean care a vorbit despre listele separate ale ALDE.

Tot astăzi, Daniel Chiţoiu a demisionat din ALDE şi a anunţat că se retrage din politică.

Trebuie să mergem singuri în alegerile viitoare”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, luni.

„Este nevoie pe scena politicii românești de un suflu nou, de un partid care să reprezinte o alternativă la cele două partide consacrate, PNL și PSD, care nu își găsesc poziționarea pe scena politică”, a adăugat copreședintele ALDE.

Președintele Senatului a subliniat: „Dacă vă amintiţi, unul dintre motivele pentru care eu am iniţiat Partidul Liberal Reformator, devenit ulterior ALDE, a fost reacţia la mariajul împotriva naturii creat prin includerea în partidul Brătienilor a unor politicieni din echipa lui Băsescu, care au făcut mult rău României. Aşa că nu vă puteţi imagina că ALDE ar putea face vreo alianţă cu un partid, PMP, din care face parte Traian Băsescu. La alegerile locale şi parlamentare ALDE va merge pe liste separate. Ca să vorbesc de pe acum despre alianţe, înţelegeri şi protocoale cu alte partide mi se pare prematur. Urmărim cu atenţie relaţia dintre PSD şi UNPR la locale, urmărim ce mai rămâne din PNL după curăţenia cu măturoiul anunţată de Administraţia Prezidenţială. Prin scorul pe care-l va obţine, ALDE va fi marea surpriză a alegerilor din acest an”.

Categoria: Politica