ALDE BN este convocat în Delegaţie Permanentă pe 11 martie: Tăriceanu, susţinut pentru şefia unică a partidului

ALDE BN este convocat în Delegaţie Permanentă pe 11 martie: Tăriceanu, susţinut pentru şefia unică a partidului

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean a convocat pentru ziua de sâmbătă, 11 martie, cu începere de la ora 11.00, Delegaţia Permanentă a liberal-democraţilor bistriţeni.

Întâlnirea va avea loc la Centrul Cultural DACIA, în sala „Valeria Peter Predescu”, liberal-democraţii urmând să stabilească componenţa delegaţiei ALDE BN pentru congresul extraordinar al partidului de la finele lunii martie sau începutul lunii aprilie, dar şi strategia pe care delegaţia o va adopta la Bucureşti, cât mai ales sprijinul ALDE BN pentru candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia partidului.

Reamintim faptul că noul preşedinte al ALDE, cel mai probabil Călin Popescu Tăriceanu, va fi ales în cadrul unui congres extraordinar programat pentru începutul lunii aprilie. Informaţia a fost confirmată  de liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean. În acest context, preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean a anunţat că în termen de 10 zile, liderii liberal-democraţii bistriţeni vor fi convocaţi în cadrul unei şedinţe a Delegaţiei Permanente pentru a stabili strategia şi numele celor care vor participa la congresul extraordinar al partidului a cărui dată nu a fost încă stabilită, cel mai probabil la începutul lunii aprilie. Ţintean a explicat că ALDE nu mai poate funcţiona cu o conducere bicefală, dată fiind situaţia complicată de pe eşicherul politic românesc, deciziile rapide în anumite situaţii politice fiind absolut obligatorii pentru buna funcţionare a partidului condus acum de Tăriceanu şi Daniel Constantin.

IOAN ŢINTEAN: „Nu se mai poate merge mai departe cu această formă bicefală, deoarece se aruncă vina dintr-o parte în altă pentru neajunsuri sau pentru eşecuri, iar decizia dublă blochează partidul, îl imobilizează pe o scenă politică extrem de volatilă”, spune Ioan Ţintean.

Potrivit lui Ioan Ţintean, până la această oră, există doar o singură candidatură la şefia ALDE, cea a lui Călin Popescu Tăriceanu şi, care, probabil va fi singura pentru funcţia supremă: „ Nu cred că vor mai exista doritori pentru funcţia de preşedinte”, a conchis liderul ALDE Bistriţa-Năsăud.

 

Categoria: EVENIMENT