Al cincilea element: Ioan Turc a intrat oficial în cursa internă pentru candidatura la primăria Bistrița. Vasile Silași îi susține candidatura!

Al cincilea  element: Ioan Turc a intrat oficial  în cursa internă pentru candidatura la primăria Bistrița. Vasile Silași îi susține candidatura!


Diana Morar, Cosmin Moldovan și Dorin Dobra au anunțat formarea unui ”cartel” pentru autosusținere în cursa electorală și cer unitatea dreptei în 2020.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc și-a anunțat joi, 15 noiembrie, intenția și dorința de-a fi candidatul PNL la funcția de primar al Bistriței la alegerile locale din 2020. Până la o desemnare oficială, Ioan Turc, asemeni celorlalți patru candidați: Diana Morar, Sorin Hangan, Dorin Dobra și Cosmin Moldovan, va trebui să treacă printre furcile caudine ale unui sondaj de opinie, probabil două, dar și prin votul Biroului Politic Municipal, a celui Județean și, mai apoi de Biroul Politic Național.

Ioan Turc: ”Voi intra în această cursă respectând evident toate exigenţele pe care Biroul Naţional Central le-a stabilit. Depun, în sinteză, un program de guvernare locală, un plan de câştigare a alegerilor şi, bineînţeles, îmi afirm intenţia fermă că voi susţine pe oricare dintre cei care au putea să fie nominalizaţi, bineînţeles dacă nu este vorba de mine însumi.

El a subliniat faptul că nu va face, încă, vreo  referire la modul în care este administrată Bistriţa de zece ani de către PSD, dar a precizat că este vorba

despre un condominium (n.red. lat.- drept de suveranitate exercitat în comun)

între Radu Moldovan şi Ovidiu Creţu. ”  Vreau să vorbesc doar despre ce doresc să fac, despre ceea ce cred eu că poate şi trebuie făcut obligatoriu în acest oraş”, a punctat Turc.

 

Vasile Silași susține candidatura lui Turc

 

Prezent la conferința de presă, secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silași a spus următoarele: ” Candidatura preşedintelui Ioan Turc  este vestea bună aşteptată de bistriţenii, tot mai mulţi, nemulţumiţi de activitatea din ultimele mandate ale primarului Ovidiu Creţu, cel care, trebuie să o spun, a administrat oraşul cel la sărac şi prost condus din Transilvania, în numele PSD. Îi rog pe bistriţeni să se uite bine în jur, să vadă şi să înţeleagă că Ovidiu Creţu nu a condus în nume propriu oraşul ăsta, nu a fost singur, nici nu avea cum, el a avut şi are un consiliu local majoritar, cu pesedişti care ridică frumos mânuţa şi care promis câte lună şi în stele la alegeri şi, de doi an, se ascunde în spatele propriei neputinţe  şi a marelui partid de guvernământ. Nelu Turc ştie mai bine ca oricine ce trebuie făcut şi cred că ar trebuie să ne gândim, noi ca partid, dar şi celelalte forţe de dreapta să găsim un numitor comun şi un candidat comun pe care să îl susţinem în 2020, dar despre care să se ştie că este bistriţeanul care va învinge alături de PMP, USR , Verzi şi Ecologişti pe cei din PSD şi ALDE. Eu cred că se poate!”, a subliniat Silași.

 

Unitate în PNL!

Dar, cum este vorba de o adevărată campanie electorală la nivelul organizației județene a PNL, nici ceilalți candidați nu stau cu mâinile în sân. În acest context, Diana Morar, Dorin Dobra și Cosmin Moldovan au format un ”cartel” prin intermediul căruia se vor autosusține, cerând, tot odată, partidelor de dreapta din Bistrița, susținerea unui singur candidat la fotoliul de primar.

 

Astfel, într-o postare pe pagina sa de socializare, Diana Morar arată că în 2020 este nevoie de unitate pentru ca dreapta să câștige alegerile locale.

 

” Este nevoie de unitate, coeziune, maturitate, lipsa orgoliilor, forță și un plan comun de acțiune pentru ca dreapta unită să redea Bistrita, bistrițenilor ei.

Unitatea începe în primul rând din cadrul PNL, cea mai importantă forță de dreapta, capabilă să valorifice șansa de a schimba culoarea roșie de pe fața Bistriței. Mă onorează faptul că destoinicii mei colegi Cosmin Moldovan și Dorin Dobra, membrii PNL și candidați în competiția internă de desemnare a candidatului la funcția de primar al municipiului Bistrita simt liberal și au îmbrățișat propunerea mea de a forma o echipa și a ne susține reciproc în această competiție, urmând ca cel mai bun dintre noi sa câștige, iar ceilalți să îl susțină în marea bătălie pentru municipiu din 2020. Lansăm invitația de a se alătura echipei spre unitate atât celorlalți colegi înscriși în cursa interna din PNL, precum și celorlalți competitori ai forțelor electorale de dreapta din municipiul Bistrita. Este singura șansa reală pentru a câștiga!”, a scris Diana Morar.

 

 

 

Categoria: EVENIMENT