AJUTORUL SOCIAL va fi RETRAS la primul REFUZ al unui loc de muncă. Vezi ce spune deputatul Daniel Suciu?

AJUTORUL SOCIAL va fi RETRAS la primul REFUZ al unui loc de muncă. Vezi ce spune deputatul Daniel Suciu?

Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Decizia a fost luată cu 274 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Imediat după vot, deputatul  Daniel Suciu a subliniat faptul că în ciuda miturilor că social-democrații ar încuraja nemunca, PSD a susținut și votat modificările la Legea 416/2001: ” Am auzit de atâtea ori că se încurajează nemunca și că există o categorie de oameni care preferă să nu accepte un loc de muncă pentru că au un venit minim garantat. Astăzi, în ciuda miturilor, PSD a susținut și votat ca persoanele asistate social care refuză nejustificat un loc de muncă nu vor mai primi ajutorul social!  Așadar am modificat şi completat art. 15, alin. 7 din Legea 416/2001, în sensul încetării dreptului la ajutor social a celor care refuză nejustificat o ofertă de muncă şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională. Și cred că și pentru primari, indiferent de culoarea politică, este o veste foarte bună!”, spune Suciu.
Cum se schimbă Legea 416?

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, prevede iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Proiectul mai prevede că, în situaţia pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioada de 12 luni de la data deciziei de încetare a acestui drept.

 

Categoria: Politica