duminică, aprilie 5, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  AEP a lăudat PSD BN pentru modul transparent prin care a reușit să-și finanțeze campaniilor electorale din 2016. Află ce venituri au avut social-democrații bistrițeni?

  Must Read

  ATENȚIE: Măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență BN

  ➡️Membrii CJSU au analizat prevederile articolului 1 din Ordonanta Militară nr. 3 din...

  Deputatul Ionuț Simionca ar vrea transformarea tunurilor de zăpadă în nebulizatoare pentru dezinfecție

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca vine cu o idee strălucită dacă ar putea fi pusă în practică...

  Ioan Turc cere municipalității să trimită apă gratuită locuitorilor din Slătinița

  Igiena, în aceste zile, este cuvântul de ordine, dar avem, din păcate, locuri în municipiu în care...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Autoritatea Electorală Permanentă a făcut publică în Monitorul Oficial al României o analiză asupra modului cum partidele și organizațiile lor din teritoriu au respectat normele legale privind finanțarea campaniei electorale.

  În acest context, AEP a constatat că, din totalul de 47 de filiale PSD (41 de organizaţii judeţene plus cele de la Sectoarele Capitalei), doar şase au respectat normele legale privind finanţarea partidului (Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Ialomiţa, Maramureş, Sectorul 2 şi Sectorul 6), scrie https://pressone.ro

  PSD BN: În ceea ce privește PSD Bistrița-Năsăud, raportul AEP susține că veniturile în 2016, an electoral, au fost de 940.942 de lei, împărțiți în felul următor: 400. 982 de lei, bani proveniți din cotizații și 528.960 de lei, veniți din contribuții. Potrivit AEP, în cazul PSD BN nu există vreun caz de încălcare a normelor legale privind finanțarea partidului.

  În celelalte cazuri, experții AEP au dispus sancțiuni care variază de la amendă la indicația de refacere totală a contabilității din 2016.

  Potrivit analizei, 26 de filiale PSD nu şi-au organizat deloc contabilitate proprie în anul electoral 2016. Şi tot 26 este numărul filialelor PSD care nu au transmis către AEP modificările operate în registrul fiscal aferent acelui an.

  Suma oficială pe care PSD a adunat-o în 2016 − şi cu care, deci, a câştigat detaşat atât alegerile locale, cât şi alegerile  parlamentare − a fost de 37,2 milioane de lei, adică aproximativ 8 milioane de euro.

  *

  În cazul unor filiale, AEP a dat publicităţii și sumele care fuseseră colectate în 2015. Făcând comparaţii cu datele din 2016, descoperim o creştere spectaculoasă a numărului de membri cotizanți, ca şi cum, în an electoral, s-ar înregistra un aflux de persoane dornice să se înscrie în PSD.

  În judeţul Teleorman, de pildă, suma strânsă din cotizaţiile membrilor a crescut de 10 ori: 24.182 de lei în 2015, apoi 249.270 lei, în 2016.

  La polul opus, dacă e să credem raportările pe care filiala Harghita le-a făcut către Autoritatea Electorală, niciun membru PSD din acest judeţ nu şi-a plătit cotizaţia, nici în 2015, nici în 2016.

  Teoretic, asta ar însemna că PSD Harghita a fost o mulţime vidă timp de doi ani, fiindcă una dintre obligațiile membrilor, conform Statutului PSD (articolul 30, alineatul 13), este să îşi achite cotizația. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PSD a obţinut 7% din voturile exprimate în Harghita.

  Datele publicate de AEP arată, pe scurt, că, deși există o legeprivind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, iar transparenţa este unul dintre principiile acestei legi, filialele PSD au ales, în mod covârșitor, să nu o respecte.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  ATENȚIE: Măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență BN

  ➡️Membrii CJSU au analizat prevederile articolului 1 din Ordonanta Militară nr. 3 din...

  Deputatul Ionuț Simionca ar vrea transformarea tunurilor de zăpadă în nebulizatoare pentru dezinfecție

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca vine cu o idee strălucită dacă ar putea fi pusă în practică foarte repede: Luați 2-3...

  Ioan Turc cere municipalității să trimită apă gratuită locuitorilor din Slătinița

  Igiena, în aceste zile, este cuvântul de ordine, dar avem, din păcate, locuri în municipiu în care apa reprezintă o mare problemă....

  100 de bistrițeni au fost amendați pentru nerespectarea regimului circulației

  În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 240 poliţişti, 84 de jandarmi și 42 de poliţişti...

  Cu mască, fără mască… De ce vă respect, stimată doamnă, chiar dacă sunteți inconștientă, ipocrită și fudulă?

  Bătrânii noștri s-au îndepărtat de zona înțelepciunii, acolo unde ne așteptam să-i răgăsim indiferent de situații, mai ales în astfel de situații....
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -