“Acum și în veac” la Chișinău: Radu Moldovan alături de Maxim Dumitraș la un eveniment special. Mâine, județul Bistrița-Năsăud se unește simbolic cu Moldova

“Acum și în veac” la Chișinău: Radu Moldovan alături de Maxim Dumitraș la un eveniment special. Mâine, județul Bistrița-Năsăud se unește simbolic cu Moldova


 

Muzeul Național de Artă din Chișinău a fost astăzi gazda vernisajului unei expoziții duble Maxim Dumitraș, sculptură și Mihai Perca, pictură, sub titlul ”Acum și în veac”.

La eveniment a fost prezent și președintele CJ BN, Radu Moldovan, managerul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaș, managerul județului Florin Moldovan dar și senatorul PSD Șerban Nicolae și fostul ministru de Externe, Titus Corlățean.

Radu Moldovan: ” Vernisajul expoziției “Acum și în veac” al artistului bistrițean Maxim Dumitraș la Muzeul Național de Artă din Chișinău!

Alături de Maxim Dumitras au fost unii dintre cei mai importanți oameni de cultură ai României și Republicii Moldova, care au validat prezența bistrițeanului nostru în galeria celor mai reprezentativi artiști plastici ai României!

Nu întâmplător Chișinăul a fost gazda acestui eveniment de calitate, acum în anul centenar. Cred că frății noștri de peste Prut au nevoie să știe că nu i-am uitat și că noi ne dorim ca împreună să dezvoltăm România!”

Precizăm că Bistrița-Năsăud este primul județ din România care va adopa o proclamație de unire cu Republica Moldova. Acest lucru se va întâmpla mâine, 27 martie , la ora 16.00, chiar la debutul ședinței ordinare de Consiliu Județean de pe luna martie. Astăzi, la Bistrița, este prezentă o delegație din Raionul Glodeni, Republica Moldova , condusă de Președintele Raionului, Ioan Leucă și toți primarii din Raionul Glodeni. Mâine, 27 martie, se împlinesc 100 de ani de la unirea României cu Basarabia.

 

 

 

Categoria: EVENIMENT