Achiziționarea stadionului ”Jean Pădureanu” a fost în atenția DNA. Prin echipe de filaj de la SRI, primarul Crețu a fost ascultat la birou și ambiental

Achiziționarea stadionului ”Jean Pădureanu” a fost în atenția DNA. Prin echipe de filaj de la SRI, primarul Crețu a fost ascultat la birou și ambiental

Achiziționarea stadionului ”Jean Pădureanu” a fost în atenția DNA. Prin echipe de filaj de la SRI, primarul Crețu a fost ascultat la birou și ambiental. Interesul binomului DNA-SRI a blocat proiectul de achiziție a arenei din parcul municipal

 

Anunțul făcut miercuri de viceprimarul Cristian Niculae cu privire la decizia sa de-a deveni președintele unei comisii care să cumpere stadionul ”Jean Pădureanu”  de la lichidatorul judiciar vine la șapte luni distanță de când, primarul Ovidiu Crețu a confirmat într-o ședință de consiliu local că Binomul DNA-SRI  a avut un interes special pentru stadion și interesul arătat de primărie pentru achiziționarea acestuia.

Primarul Bistriței  a precizat  în iunie 2018 că e foarte greu și de vorbit de cumpărarea  stadionului, mai ales după ce a fost informat de cei de la DNA că a fost interceptat pe tema stadionului ”Jean Pădureanu”, dar că a primit odonanță de casare. Se pare că interceptarea primarului Crețu a avut loc atât în interiorul primăriei, cu mandat pe telefon dar și pe sistem ambiental.

” Este foarte clar pentru toată lumea că nu mai am nicio tragere de inimă să mai achiziționăm acest stadion. Vom mai vedea, dar asta cu DNA-ul m-a dat peste cap”, a explicat în 2018  primarul Crețu.

Este foarte clar că, viceprimarul Cristian Niculae își va asuma și povestea ascultării telefoanelor de către echipele mobile de ascultare și filaj ale SRI, deși, protoclul dintre DNA și SRI a fost dezavuat, iar activitatea binomului a scăzut în intensitate după plecarea  lui Coldea și Kovesi de la SRI, respectiv DNA, sigur, asta din punct de vedere oficial.

Probabil, motivul principal pentru care DNA era curios de ceea ce face și discută primarul Crețu cu oficiali și (ne) oficiali în ceea ce privește stadionul ”Jean Pădureanu”, ar putea fi cifra uriașă pe care o cere lichidatorul judiciar Vasile Urs, cam vreo 9 milioane de euro, pe o ruină dar și a faptului că a existat și o ”directivă” a Binomului prin care trebuiau ascultați, prinși și executați primari de municipii sau președinți de consilii județene.

Ce s-a întâmplat până acum?

În luna septembrie a anului 2016, o comisie tehnică formată din consilieri municipali şi angajaţi ai Primăriei Bistriţa a început evaluarea bunurilor fostei echipe Gloria Bistriţa, care a intrat în faliment în 2012, stadionul, tribunele şi terenurile de antrenament fiind scoase la vânzare de un lichidator.

Complexul a fost evaluat la 39 milioane de lei. Atunci,  primăria Bistriţa a anunțat că ar vrea  să cumpere stadionul municipal “Jean Pădureanu” şi bunurile din incinta bazei sportive a oraşului, situat în parcul central, consilierii municipali şi personalul tehnic al primăriei municipiului Bistriţa începând de luni să evalueze bunurile scoase la vânzare de lichidator.

 

Citește în scurt timp și : Stadionul, binomul și lichidatorul

Categoria: EVENIMENT