ACCIDENT CUMPLIT LA TELCIU: 4 MORȚI , un adolescent de 16 ani a scăpat cu viață

ACCIDENT CUMPLIT LA TELCIU: 4 MORȚI , un adolescent de 16 ani a scăpat cu viață

O petrecere de Paște a avut un final tragic pentru patru tineri, al cinicilea, un adolescent de 16 ani, reușind să supraviețuiască în urma tragicului accident care a avut loc după miezul nopții pe DN 17 la intrarea în comuna Telciu dinspre Romuli, în apropierea de pensiunea Sonia.

Cei cinci, urcați într-un BMW înmatriculat în Italia, veneau de la un chef, dar șoferul Ioan Boiciuc, din Sighetul Marmației, de 18 ani, a pierdut controlul mașinii, aceasta izbindu-se de un stâlp de iluminat public. În urma impactului extrem de violent, patru dintre pasageri au rămas încarcerați, dar au decedat în urma rănilor. La fața locului au ajuns atât pompierii, unitatea de descarcerare , medicii dar și polițiști, ultimii deschizând o anchetă în vederea stabilirii cauzelor acestui teribil accident.

La locul solicitarii au fost directionate două echipaje SMURD ( #TIM si #EPA Năsăud), un echipaj de descarcerare și două echipaje de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud .
Inițial au fost anunțate trei victime rămase încarcerate într-un autoturism intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate, de pe marginea părții carosabile. În momentul în care echipajele de salvatorii au ajuns la locul indicat, au găsit cinci victime de sex masculin rămase încarcerate, dintre care patru inconștiente.
Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, dat de faptul că stâlpul și firele de electricitate rupte în urma impactului au căzut pe caroseria autoturismului și pe partea carosabilă și au îngreunat intervenția echipajelor de salvatori.
Cele patru victime inconștiente, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, au fost extrase și predate echipajelor medicale. Două victime prezentau leziuni incompatibile cu viața, iar pentru celelalte două victime au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate, după mai bine de 45 de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare, echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul celor patru victime, la locul accidentului.
A cincea victimă, un tânăr în vârstă de 16 ani, a fost extras prin luneta autoturismului, conștient, cu leziuni și traumatisme, mai ales în zona membrelor inferioare. Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD l-a transportat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare.

foto: mesagerul.ro

Categoria: EVENIMENT