Respect pentru natură, la Liceul Tehnologic Telciu

Respect pentru natură, la Liceul Tehnologic Telciu

În cursul acestui an școlar, la Liceul Tehnologic Telciu s-a derulat proiectul un proiect educativ cu valențe de protejare a mediului înconjurător. Intitulat sugestiv ”Din respect pentru natură!”, proiectul a fost coordonat de profesorii Daniela Tomi, Anda-Cristina Mureșan și Constantin Pantea.

Ultima activitate din cadrul acestui proiect, mai precis cea de-a patra, a fost derulată în urmă cu câteva zile, cu coducerii școlii, respectiv a profesoarelor Domnica Homei (director) și Daniela-Liliana Mureșan (director adjunct), a Primăriei prin primarul Sever Mureșan și a Ocolului Silvic Comunal Telciu prin șeful de ocol Luca Pupeză, având drept temă ”Orientare turistică și cercetarea biodiversității din zonă”.

Acțiunea s-a realizat pe raza comunei Telciu, în vecinătatea Parcului Național Munții Rodnei, la Izvoarele Rebrei. Elevii participanți au fost grupați pe echipe și au primit tricouri cu denumirea proiectului. Ei au participat la o serie de trei subactivități. Mai întâi s-a făcut cercetarea biodiversității din zonă, prin care au fost identificate și încadrarate sistematic specii de plante și animale specifice zonei iar fiecare grupă a realizat o planșă cu speciile de plante și animale identificate. Apoi, în prim-plan a fost orientare turistică, în care elevii au consultat ghidul turistic și s-au documentat cu privire la regulile de orientare turistică, tipurile de marcaje și semnificația acestora, după care s-au deplasat în teren și au identificat marcajele și traseele din zonă. Ultima subactivitate a vizat cunoașterea regulilor de campare, montarea de corturi și noțiuni minime de supraviețuire în teren muntos. Evaluarea activității s-a realizat printr-un chestionar aplicat grupelor. Activitatea s-a încheiat cu un foc de tabără și cu degustarea unor produse tradiționale”, ne-a oferit detalii consilierul educativ al școlii, profesoara

Categoria: TELCIU