VREMURI GRELE PENTRU CIOLOŞ ŞI JOHANNIS

VREMURI GRELE PENTRU CIOLOŞ ŞI JOHANNIS

Se anunță vremuri grele atât pentru guvernul lui Dacian Cioloș, cât și pentru președintele Klaus Iohannis. Sindicatele anunță mișcări de stradă de amploare chiar de mâine. Totul se va întâmpla chiar în fața lui Klaus Iohannis. Sindicaliștii sunt supărați pe guvern și vor să meargă direct la Palatul Cotroceni, scriu cei de la stiripesurse.ro

“Din păcate, Administrația centrală din România e paralizată. Mâine va ieși în stradă industria de apărare. Vrem să aducem în fiecare zi protestatari. Vom întinde pe termen neprecizat acțiunile. Urmează, agricultura, energetica, toate sectoarele. I-am cerut președintelui să fie mediator. Vrem să îi semnalăm într-o întâlnire mai multe spețe nerezolvate cu miniștrii din Guvernul Cioloș”, a anunțat Dumitru Costin de la BNS la România TV.

Calendarul protestelor a fost anunţat de preşedintele BNS, Dumitru Costin. Conform acestuia, mâine, Palatul Cotroceni va fi pichetat de sindicalişti din industria de apărare. Protestul va avea loc între ore 11.00 şi 14.00 şi la el vor participa şi membri ai unei alte mari federaţii sindicale, Cartel Alfa.

Luni, 30 mai, protestul îşi propune să atragă atenţia asupra legislaţiei muncii din România. Marţi, 31 mai, la pichet vor participa sindicalişti din agricultură. Vor urma, joi, 2 iunie, cei din industria auto şi din transporturi şi, vineri, 3 iunie, cei din domeniul energetic. BNS îi cere preşedinmtelui Klaus Iohannis, într.o scrisoare deschisă, să medieze un dialog între sindicate şi Guvern. Federaţia sindicală spune că este îngrijorată de „absenței unei viziuni în ceea ce a privit resursele umane ce populează autoritățile publice, politizarea excesivă și suprapopularea cu activiști de partid rudimentari, cu o slabă pregătire profesională, veșnic preocupați de înavuțire, pe orice căi, atât ca obiectiv personal, dar și pentru a-și recompensa stăpânii care i-au numit în funcții”.

Categoria: EVENIMENT