8 milioane de lei PENTRU ÎNTREŢINEREA DRUMURILOR judeţene

8 milioane de lei  PENTRU ÎNTREŢINEREA DRUMURILOR judeţene

Drumurile judeţene vor fi întreţinute şi modernizate din bani trimişi de la Guvern. Este vorba de peste 8 milioane de lei, bani care vor rămâne la dispoziţia consiliului judeţean. Proiectul de hotărâre a fost discutat şi validat ieri de către aleşii judeţeni 17 voturi pentru, 2 împotrivă și 9 abțineri.

Suma de 8,4 milioane de lei repartizată de Guvern pentru cheltuielile cu drumurile județene și comunale pe 2016 rămâne în bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru lucrări de întreținere sau modernizare a drumurilor județene. Decizia a fost motivată de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, fiind rezultatul unei analize temeinice în urma căreia primării s-a constatat faptul că multe unități administrativ-teritoriale nu au proiecte în derulare care să necesite alocare din aceste sume sau consideră util ca suma să fie alocată pentru întreținerea sau modernizarea drumurilor județene: ”În urma analizării din punct de vedere tehnic și economic a adreselor primite de la primării s-a constatat faptul că multe unități administrativ-teritoriale nu au proiecte în derulare care să necesite alocare din aceste sume sau consideră util ca suma să fie alocată pentru întreținerea sau modernizarea drumurilor județene. Având în vedere necesitatea continuării și finalizării unor lucrări de drumuri și poduri sau începerea altora care necesită intervenții, ținând cont și de lungimea drumurilor județene, după consultarea primarilor, suma de 8.467.000 lei va fi alocată bugetului propriu al județului (…) Suma respectivă ne este suficientă doar pentru întreținerea drumurilor. Avem proiecte foarte importante în derulare care au nevoie de sume mult mai mari decât cea pe care am primit-o. Am luat decizia de a atribui integral această sumă pentru cheltuielile cu drumurile județene” ”, a conchis Moldovan.

Propunerea consilierilor judeţeni liberali nu a avut success, aşa că cele 8 milioane de lei vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor cu drumurile judeţene. Proiectul inițial a trecut cu 17 voturi pentru, 2 împotrivă și 9 abțineri.

Categoria: Administratie