700 de ani de atestare documentară a satului Stupini, comuna Sânmihaiu de Câmpie. Află ce spune Ioan Mate?

700 de ani de atestare documentară a satului Stupini, comuna Sânmihaiu de Câmpie. Află ce spune Ioan Mate?


Sâmbătă, 20 octombrie, satul Stupini, comuna Sânmihaiu de Câmpie, va sărbători  700 de ani de la prima atestare documentară. Anunțul a fost făcut de primarul Ioan Mate, cel care în ultimii ani a reușit să scoată satul din noroaie și să reconstruiască capela și căminul cultural. Potrivit celor spuse de Ioan Mate, programul zilei de sâmbătă, 20 octombrie este unul încărcat, la Stupini fiind așteptat IPS Andrei Andreicuț.

” Începem la 9.30 chiar în satul Stupini cu o slujbă și rugăciune în Biserică, după care, mergem la monumentul pe care l-am ridicat în memoria tuturor ostașilor din sat care au murit în cele două războaie, acolo unde, Înaltul Andrei va oficia o scurtă slujbă de pomenire și va dezveli acest monument. Același lucru se va întâmpla și în noua capelă, după care, cu toții, ne vom ruga în Căminul Cultural”, ne-a spus Ioan Mate.
Primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie ne-a mai precizat faptul că întregul eveniment de la Stupini este dedicat celor 700 de ani pe care satul îi sărbătorește de la prima atestare documentară dar și Centenarului.

În privința costurilor celor două obiective din satul Stupini, Ioan Mate spune că, e vorba de 200 de mii de lei, bani alocați pentru modernizarea Capelei Mortuare, în timp ce alți 700 de mii de lei au fost folosiți la reabilitarea noului Cămin Cultural.

Reamintim că:
Primar ales din 2012 și reales în 2016, Ioan Mate se poate lăuda cu următoarele realizări:
• Modernizare DN 162 Archiud-Sâmnihaiu de Câmpie (10 KM). Sumă alocată prin PNDL – 16.5 milioane lei (3.6 milioane euro);
• Reţea publică de canalizare a apelor uzate menajere şi staţie de epurare în Sânmihaiu de Câmpie. Sumă alocată prin PNDL- 9.8 milioane lei (2.1 milioane euro);
• Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public. Sumă alocată prin PNDL- 275.000 lei (60.000 euro);
• Construirea şi dotarea sediului primăriei. Sumă alocată prin PNDL- 2 milioane lei (440.000 euro);
• Rețea de alimentare cu apă în Sânmihaiu de Câmpie, Zoreni, La Curte, Stupini, cu o valoare de 3.4 milioane euro.
Cuprinde:
– Conductă de aducțiune apă (7.72 km)
– o stație de pompare apă
– 6 rețele noi de distribuție (36.5 km)
– Rezervor nou înmagazinare + stație de clorinare.

 

Categoria: EVENIMENT