600 DE MII DE EURO SUB SEMNUL ?

600 DE MII DE EURO SUB SEMNUL ?

O investiție de 600 de mii de euro riscă să nu poată fi derulată la Năsăud din cauza unor consilieri PNL. Informația a fost confirmată de vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Pugna. Este vorba de construcția a trei case de tip familial de către o fundație din județul Maramureș, imobile în care ar trebui să locuiască copiii de la centrul de plasament din orașul academicienilor. Liberalii refuză să treacă un teren din proprietatea orașului în cel al fundației HHC, ceea ce poate duce la blocarea acestei investiții.

 

Scandalurile politice din interiorul consiliului local al orașului Năsăud dintre primarul Mircea Romocea, PSD și liberalii conduși de viceprimarul Niculae încep să aibă consecințe nedorite în ceea ce privește derularea unor investiții în domeniul protecției sociale.

„Ne confruntăm cu o problemă mai greu de înţeles pentru noi la Năsăud. Copiii instituţionalizaţi aici trăiesc în condiţii bune, zicem noi, însă nu la cele prevăzute de standardele europene în domeniu. S-a ivit o oportunitate. Fundaţia HHC Maramureş, cea care a construit la Teaca două case de tip familial unde s-au mutat copiii din centru, a fost de acord, la solicitarea domnului preşedinte al CJ, Radu Moldovan,  să construiască trei case de tip familial şi la Năsăud. Singura condiţie a fost să punem la dispoziţie teren pentru aceste case. Ne-am adresat primarului Năsăudului Mircea Romocea şi l-am rugat să identifice trei locaţii. Un loc aparţine CJ, drept urmare mai aveam nevoie de încă două locaţii. Subiectul a fost discutat în Consiliul Local Năsăud, însă, din păcate, consilierii PNL s-au opus acestei iniţiative doar pentru faptul că a venit din partea primarului. Personal nu pot înţelege cum poţi să te opui unei investiţii de 600.000 de euro şi şansei pe care aceşti copii ar putea-o avea să trăiască în condiţii mai bune

Despre ce consilieri este vorba, ne spune tot Alexandru Pugna:  „S-a ajuns la o înţelegere, iar în acea discuţie ne-au dat de înţeles că sunt de acord. Cu toate acestea, în şedinţa CL Năsăud în care s-a discutat din nou proiectul, o parte dintre consilierii PNL s-au opus din nou. Este vorba de viceprimarul Nicolae Găitan, respectiv de consilierii PNL Petru Drăgan, Viorel Naşcu, Răzvan Redac şi Marius Marica, cărora li s-a alăturat Ionuţ Cremene, consilier independent. Ei s-au opus ca cele trei case să fie construite la Năsăud”

 

Pentru a nu pierde investiția, Executivul Consiliul Județean va negocia cu primarul Ovidiu Crețu mutarea proiectului inițiat de fundația HHC de la Năsăud la Bistrița.

Categoria: Politica Locala