sâmbătă, martie 28, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  52 de persoane au murit la Bagdad într-un atentat cu maşină-capcană

  Must Read

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Un atentat cu mașină-capcană a devastat joi un cartier din Bagdad, omorând cel puțin 52 de persoane și rănind alte câteva zeci, atacul cel mai sângeros care a lovit capitala irakiană în acest an, transmite AFP.

  Acest atentat, al treilea la Bagdad în trei zile, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ținta unei ofensive a forțelor irakiene care caută de la jumătatea lunii octombrie să o alunge din Mosul, ultimul său mare bastion din Irak.

  Puternica explozie s-a produs în cursul după-amiezii într-o zonă cu reprezentanțe ale producătorilor de autovehicule din cartierul Bayaa, în sudul Bagdadului, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

  O densă coloană de fum se ridica din cartierul devastat de explozie, a constat un corespondent al agenției France Presse.

  La locul atacului, zeci de mașini au fost distruse de flăcări, iar pe jos puteau fi văzute numeroase bălți de sânge.

  Responsabili din cadrul serviciului de securitate au fost trimiși la fața locului pentru a face o anchetă, în timp ce civili îndurerați își căutau rudele și prietenii.

  Echipele de prim ajutor acționează cu dificultate din cauza amplorii exploziei, a afirmat un responsabil din Ministerul de Interne, subliniind că bilanțul riscă să se înrăutățească.

  „Un atac terorist cu mașină capcană a lovit în apropierea de zona concesionarilor de autovehicule la Bayaa”, a informat într-un comunicat un purtător de cuvânt al comandamentului militar pentru capitala irakiană.

  Un responsabil din Ministerul de Interne a anunțat 52 de morți și peste 50 de răniți, un bilanț confirmat de surse medicale, mai scrie AFP.

  Gruparea jihadistă sunnită SI a revendicat atacul afirmând că a avut ca țintă „o adunare a șiiților”, potrivit unui comunicat difuzat de agenția sa de propagandă, Amaq.

  AGERPRES

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau vânzătoare, deputatul Daniel Suciu a...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza infectării cu coronavirus.

  29 de decese sunt raportate până la această oră din cauaza infectării cu COVID 19

  Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopții și în această dimineață. Toate persoanele decedate sunt...

  Trei bistrițeni au fugit din izolare, dar au ajuns în carantină. Aproape 500.000 de lei este cuantumul amenzilor date pentru nerespectarea OM 3

  În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nistru, au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 200 de poliţişti, 89 de jandarmi...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -