500 de persoane şi aproape 50 de aparate de tehnică militară au defilat la BISTRIŢA

500 de persoane şi aproape 50 de aparate de tehnică militară au defilat la BISTRIŢA

De Ziua Națională a României, la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală a avut loc un ceremonial militar şi religios la care au fost prezenți prefectul judeţului Ovidiu Frenț, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, subprefectul Terente Ciui, parlamentarii județului, vicepreședintele CJ Ioan Țintean, viceprimarii municipiului Cristian Niculae și Gelu Muthi, consilieri locali și județeni, șefi de instituții.

Ceremonialul a cuprins acordarea onorului militar, salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți și depunerea unei coroane de flori din partea tuturor instituțiilor participante.

Ceremonia a continuat cu un scurt discurs rostit de prefectul Ovidiu Frenţ care a citit mesajul primului ministru Dacian Cioloş în care s-a subliniat că România încă îşi aşteaptă desăvârşirea, dar şi că nici o ceremonie, oricât de grandioasă ar fi, nu ar celebra importanţa acestei sărbători aşa cum ar face-o prosperitatea şi bunăstarea României. „Să ne ridicăm la înălţimea acestei datorii…”, a conchis prefectul Ovidiu Frenţ în mesajul adresat bistriţenilor. Timp de 30 de minute, bistriţenii au urmărit impresionanta paradă militară – pe traseul Gheorghe Şincai – Dornei.

500 de persoane şi aproape 50 de aparate de tehnică militară între care tancuri, maşini speciale de intervenţie, autospeciale, maşini de serviciu – au făcut din nou senzaţie cu emoţionantul marş care a marcat împlinirea a 98 de ani de la marea Unire din 1918.

A defilat personalul şi tehnica din cadrul unităţilor Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Penitenciarului Bistriţa, Direcţiei Judeţene de Informaţii Bistriţa-Năsăud, Poliţiei Locale Bistriţa, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Crucii Roşii – filiala Bistriţa-Năsăud, Colegiilor Naţionale din Bistriţa şi a Cercetaşilor României – filiala Bistriţa-Năsăud.

Categoria: EVENIMENT