460 de militari bistriţeni pleacă la vară în Afganistan

460 de militari bistriţeni pleacă la vară în Afganistan

Prezent de aseară la Bistriţa, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vizitat astăzi Brigada 81 Mecanizată. El a susţinut, de asemenea, o conferinţă de presă alături de şeful Forţelor Terestre, generalul de brigadă Ovidiu Uifălean şi de generalul de brigadă Virgil Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca .

 Mihai Fifor a confirmat faptul că este prezent la Bistriţa pentru a participa şi la o evaluare a Brigăzii 81 Mecanizate, iar asta din două motive: “ Unu, este o unitate extrem importantă în ecuaţia forţelor tereste ale Armatei Române din această parte a ţării şi este o unitate care în vară va face rotaţie în teatrul de operaţii din Afganistan şi am venit să văd cum decurg pregătirile pentru această activitate extrem de onorantă”a precizat ministrul Apărării.

Fifor a mai spus că militarii români sunt printre cele mai bine pregătite forţe din teatrele de operaţii, fapt confirmat şi de partenerii din NATO. „Militarii români sunt toţi foarte bine pregătiţi şi vreau să vă spun că ori de câte ori se vorbeşte despre România şi despre militarii români se vorbeşte în termeni mai mult decât laudativi. Suntem extrem de respectaţi pentru ceea ce ştiu să facă militarii români”, a mai spus ministrul Apărării.

La Bistriţa, ministrul Mihai Fifor a discutat cu cei din comanda Brigării despre probleme cu care se confruntă. „Am mers împreună şi am identificat şi pe teren cele mai complicate probleme, ne-am întâlnit cu militarii, am putut să avem dialog şi cu miliarii, deschis şi constructiv, pentru că încercăm să aflăm şi de la ei care sunt problemele cu care se confruntă. Am văzut şi tehnica Brigăzii Mecanizate. Concluziile sunt că, şi aici, ca şi în alte unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale sunt foarte multe lucruri de îmbunătăţit”, a explicat ministrul Fifor.

Categoria: EVENIMENT