vineri, februarie 28, 2020
-5.5 C
Bistrița
More

  40 de mii de lei. Acestea sunt amenzile pentru cei care folosesc bărci cu motoare termice pe lacul Colibiţa

  Must Read

  MAIERU: Vasile Borș a fost desemnat candidatul PSD la primăria acestei comune

  • Vom oferi pâine și celor ce vor arunca cu pietre Cuvinte...

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


   

  Prefectul județului, Ovidiu Victor Frenţ, în calitate de președinte al Comitetului de Bazin Someș-Tisa a dispus controale pe lacul Colibița, iar în perioada 4 – 5 august 2018, au fost identificate 3 persoane care au încălcat prevederile Regulamentului de exploatare a lacului, folosind pentru navigat astfel de ambarcațiuni.

  Acestora li s-au întocmit procese verbale de constatare, prin care s-a dispus retragerea ambarcațiunilor și interzicerea utilizării acestora în scop navigabil pe acumularea Colibița și totodată, retragerea lor de pe malul lacului.
  ❗️Dacă la următorul control se va constata că aceste măsuri nu au fost îndeplinite, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională, al cărei cuantum este de până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.

   

  Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) reiterează faptul că este interzisă folosirea ambarcațiunilor echipate cu motoare termice și hibride, care necesită în funcționarea lor utilizarea combustibililor fosili, pe suprafața lacului Colibița din județul Bistrița-Năsăud, în conformitate cu Regulamentul de exploatare a lacului.
  La controlul efectuat în perioada 4 – 5 august 2018, au fost identificate trei persoane care au încălcat prevederile Regulamentului de exploatare a lacului, folosind pentru navigat astfel de ambarcațiuni.
  Acestora li s-au întocmit procese verbale de constatare, prin care s-a dispus retragerea ambarcațiunilor, interzicerea utilizării acestora în scop navigabil pe acumularea Colibița și, totodată, retragerea lor de pe malul lacului. Dacă la următorul control se va constata că aceste măsuri nu au fost îndeplinite, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională, al cărei cuantum este de până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.
  Cadrul legislativ actual permite instituției noastre sancționarea celor care încalcă prevederile Regulamentului de exploatare, doar în etapa ulterioară identificării, după ce au fost dispuse măsuri de conformare, dacă acestea nu au fost îndeplinite.
  La controale participă, alături de angajații ABA Someș-Tisa, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. Aceste acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Regulamentului de exploatare a lacului Colibița vor continua.

  Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa

   

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. Lasati deocamdata motoarele termice si ocupati-va de CACATUL puturos. Metoda punct ochit- punct lovit este cea mai ieftina fraierilor ! Se pun doua polonicuri de var praf sau albastru de metil in ocolul cu pricina si se urmareste traseul. Numa sa aveti chef puturosilor !

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  MAIERU: Vasile Borș a fost desemnat candidatul PSD la primăria acestei comune

  • Vom oferi pâine și celor ce vor arunca cu pietre Cuvinte...

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a epidemiei de virus COVID-19. Noul...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât o normalitate: să se poată...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie...

  Un bistrițean dat dispărut de 18 ani a fost văzut într-un tramvai din Milano

  Un bărbat plecat la muncă în Italia în anul 2002 a fost dat dispărut la puțin timp după ce s-a stabilit în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -