378 de companii își doresc să modernizeze Drumul ”Poarta Transilvaniei”

378 de companii își doresc să modernizeze Drumul ”Poarta Transilvaniei”

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a inițiat procedura de achiziție publică pentru modernizarea celui mai important tronson de drum județean încă nemodernizat, DJ 172D: Mureșenii Bârgăului (DN17) – Lac Colibița-Colibița-Bistrița Bârgăului (DN17) – (DN17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei -Ilva Mare – Lunca Ilvei.

În urma procedurii de achiziție publică, derulată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, au fost depuse oferte din partea următoarelor asocieri/companii:

  1. LOT 1 – MUREȘENII BÂRGĂULUI (DN17) – LAC COLIBIȚA –COLIBIȚA

13 asocieri (ofertanti) – 61 operatori economici (firme)

  1. LOT 2- LAC COLIBITA- BISTRITA BARGAULUI (DN17)

20 asocieri (ofertanti) –103 operatori economici (firme)

  1. Lot 3 – (DN17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică

17 asocieri (ofertanti) – 110 operatori economici (firme)

  1. LOT 4 – ILVA MICĂ (DN17D) – POIANA ILVEI – MĂGURA ILVEI

18 asocieri (ofertanti) – 104 operatori economici (firme)

Lungimea totală a tronsoanelor scoase la licitație este de 55,1 km. În momentul de față, comisiile de licitație publică evaluează ofertele, urmând ca rezultatul lor să fie comunicat oficial. În paralel, Directia de Dezvoltare Durabilă și Relații Externe lucrează la cererea de finanțare pentru asigurarea resurselor necesare modernizării acestor tronsoane de drum din fonduri europene nerambursabile (POR).

În situația în care nu vor exista contestații se va trece la semnarea contractelor de lucrări și la începerea efectivă a modernizării acestor tronsoane de drum, odată cu aprobarea finanțării.

Cu toate acestea, până la începerea modernizării integrale a acestor tronsoane de drum, pe zonele afectate de sezonul rece, se fac și se vor face lucrări de întreținere și reparații, pentru a oferi conducătorilor auto condiții normale de trafic. Aceste lucrări sunt în derulare și vor fi realizate integral până la finalul lunii mai.

 

Categoria: Administratie