34 de elevi romi vor învăța în liceele și școlile profesionale din județul Bistrița-Năsăud. Fiica președintetului Emil Neia Lăcătuș a fost repartizată la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”

34 de elevi romi vor învăța în liceele și școlile profesionale din județul Bistrița-Năsăud. Fiica președintetului Emil Neia Lăcătuș a fost repartizată la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”

 Campania educaţională SOS Copiii romi a ajuns la final. Astăzi, la Inspectoratul Școlar Județean a avut loc ședința de repartizare a elevilor romi , care au absolvit opt clase și au depus dosare la Partida Romilor pentru a beneficia de locurile alocate etniei rome.

Potrivit celor spuse de președintele Partidei Romilor BN, Emil Neia Lăcătuș, campania derulată de Partidă a avut efect, numărul elevilor romi care vor învăța la un liceu sau școală profesională, dublându-se în comparație cu 2017.

Emil Neia Lăcătuș: ” „Noi am derulat Campania educaţională SOS Copiii romi în toate şcolile din judeţ, având un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Mă bucur că este un număr destul de mare faţă de anul trecut de elevi care s-au înscris pe locurile destinate elevilor romi. Se vede diferenţa de implicare a Partidei Romilor faţă de anul trecut, când am avut doar 19 elevi. Acum am ajuns în fiecare şcoală, am fost pe înţelesul vostru, chiar pe limba voastră pentru a vă informa despre aceste locuri. Am avut şi o întâlnire la sediul Partidei Romilor cu părinţii şi elevii, pentru o consiliere pe tema locurilor disponibile. Gândiţi-vă fiecare unde vreţi să mergeţi la o şcoală, unde vă ţin puterile şi sunteţi capabili să puteţi continua un liceu până la final, decât să renunţaţi după un an sau după un semestru, să avem abandon şcolar”.

Absolventă a opt clase la Școala Gimnazială nr. 1, fiica președinteului Partidei Romilor Pro-Europa BN, Emiliana Lăcătuș a fost repartizată la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, la secția de științele naturii.

 

 

 

Categoria: EVENIMENT