300 DE VOLUNTARI AU FOST ALĂTURI DE TĂȘULEASA SOCIAL LA ZORENI

300 DE VOLUNTARI AU FOST ALĂTURI DE TĂȘULEASA SOCIAL LA ZORENI


Peste 300 de voluntari au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire, prima de acest fel a Asociației Tășuleasa Social din 2017. Evenimentul s-a desfășurat în satul Zoreni, comuna Sînmihaiu de Câmpie, acolo fiind prezent și prefectul județului, Ovidiu Frenț. Acțiunea de împădurire a fost dedicată lui Tibi Ușeriu, cel care a reușit să treacă primul linia de finiș în Ultramaratonul Arctic (6633 Arctic Ultra), o competiție considerată drept cea mai dificilă de la nivel mondial.

Iată ce au scris cei de la TĂȘULEASA SOCIAL pe pagina de facebook:

Cu siguranta impadurirea de ieri a fost una dintre cele mai frumoase pe care le-am avut pana acum si ne-am bucurat foarte mult ca in ciuda vremii deloc prietenoase, peste 200 de oameni din Iasi, Bucuresti, Sibiu, Oradea, Cluj, Tureac, Bistrita si Sanmihaiu de Campie au facut o treaba minunata si avem cu 1,8 hectare mai multa padure mica in localitatea Sanmihaiu de Campie.
Am avut tot sprijinul necesar din partea Institutiei Prefectului, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, Jandarmeriei si Politiei, Baza Experimentala Lechinta din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura Marin Dracea, ITRSV Cluj si Primaria Sanmihaiu de Campie.
Ne-am bucurat sa-i avem ca si voluntari si angajati de la Agentia de Protectia Mediului si Garda de Mediu.
Prin schema de plantare a proiectului oferita de ITRSV Cluj pentru locatia unde am plantat s-au pus urmatoarele specii: paltin, frasin si stejar, iar in zona cea mai degradata s-au plantat salcami.

Categoria: EVENIMENT