3 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă

3 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă


După ce miercuri, Consiliul Județean a anunțat semnarea contractului  de finanțare pentru modernizarea clădirii ”fostului Tribunal”, proiect comun cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în valoare de 2,2 milioane de euro, joi, a venit rândul unui alt contract, unul finanțat de Consiliul Județean și Ministerul Sănătății, valoarea acestuia fiind de 3 milioane de euro. Precizăm că este vorba de finanțarea unor lucrări pentru extinderea și modernizarea  Secției de Terapie Intensivă!

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, suprafața secției va creste de la 284 de mp la 710 mp, iar, cele 20 de paturi cu care va fi dotată secția vor fi dotate cu tehnică medicală menită să mențină funcțiile vitale ale pacienților care ajung aici.

” O altă premieră este faptul că toate suprafețele cu care vor intra în contact pacienții și aparținătorii vor fi făcute din materiale bactericide, care se autodezinfectează! Comparativ cu materialele clasice, numărul de bacterii și microorganisme de pe suprafețe va fi de 100.000 de ori mai mic. Sănătatea este o prioritate pentru mine și pentru colegii mei din Consiliul Județean și mă bucur că avem parteneri serioși în echipa managerială a Spitalului Județean și în managerul Gabriel Lazany!”, a conchis Radu Moldovan.

Categoria: EVENIMENT