279 DE DEPUTAŢI AU VOTAT PENTRU TRANSFORMAREA A 10 APARTAMENTE ANL ÎN LOCUINŢE DE NECESITATE

279 DE DEPUTAŢI AU VOTAT PENTRU TRANSFORMAREA A 10 APARTAMENTE ANL ÎN LOCUINŢE DE NECESITATE

Din cei 280 de deputaţi prezenţi la şedinţă în plen, 279 au votat pentru schimbarea formei juridice a celor 10 apartamente din locuinţe pentru tineri în locuinţe de necessitate. Potrivit deputatului Daniel Suciu, PENTRU au votat, aşa cum era de aşteptat, toţi deputaţii din Bistriţa-Năsăud: Robert Sighiartău, PNL, Ionuţ Simionca, PMP, Cristina Iurişniţi, USR şi Doina Pană, PSD.

DANIEL SUCIU: În unanimitate colegii deputați au votat proiectul de lege referitor la familiile afectate de explozia de pe strada Arțarilor.

 

CUM SUNĂ OUG 73 DIN 2016

Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de distrugerea parțială a blocului situat în municipiul Bistrița, Str. Arțarilor nr. 20, ca urmare a exploziei produse în data de 19 octombrie 2016, având în vedere situația excepțională în care se află aceste persoane și faptul că la nivelul autorităților administrației publice locale nu există un fond locativ care să poată fi pus la dispoziția acestora,

luând în considerare faptul că au fost identificate 10 locuințe situate în imobile construite anterior în municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, prin programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, implementat de Agenția Națională pentru Locuințe, care pot fi puse la dispoziția persoanelor afectate în vederea cazării temporare a acestora, ținând seama de faptul că aceste locuințe fac obiectul proprietății private a statului și sunt administrate și utilizate de Consiliul Local al Municipiului Bistrița, potrivit prevederilor art. 8 alin. (2) din Legea nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar atribuirea unor unități locative către persoanele afectate se poate realiza numai printr-un act normativ cu forță juridică de lege,

Reamintim faptul că pe data de 19 octombrie a avut loc o explozie la un bloc pe strada Arţarilor din municipiul Bistriţa, opt persoane fiind rănite, autorul exploziei decedând consecinţă a rănilor primite. De asemenea, în blocul unde a avut loc explozia, au fost afectate toate cele 40 de apartamente, în timp ce din blocul de vizavi au fost afectate în jur de 20 de apartamente, care au rămas fără geamuri. De asemenea, se pare că a fost afectată şi structura de rezistenţă a clădirii.

 

 

 

 

Categoria: Politica