250 de mii de lei pentru copiii Lechinței. Ce planuri de viitor mai are Romeo Florian?

250 de mii de lei pentru copiii Lechinței. Ce planuri de viitor mai are Romeo Florian?


Iubitor și practicant al sportului cu balonul rotund, primarul comunei Lechința, Romeo Florian a inaugurat astăzi chiar în curtea Liceului Tehnologic, un teren sintetitic nou-nouț . Evenimentul a coincis cu sărbătorirea la școala din Lechința a Zilei Olimpismului, activitate organizată de profesorul Alexandru Gherman.

Potrivit celor spuse de primarul Romeo Florian, amemajarea bazei sportive s-a făcut din bani de la bugetul local, fiind vorba de 250 de mii de lei: ” Avem aici un teren de fotbal cu suprafață sintetică, cu nocturnă, cu toată infrastructura de care este nevoie. A fost o dorință a copiilor și tinerilor de la noi din comună, iar noi am îndeplinit-o. Eu am făcut mult sport la viața mea, iubesc multe sporturi așa că îi invit pe toți copiii din Lechința să vina aici și să facă sport”, a spus Romeo Florian.

El a reamintit faptul că Lechința are ”în dotare” o bază sportivă cu teren înierbat, finalizată cu ceva vreme în urmă: ” Baza noastră sportivă e nouă, e modernă, arată foarte bine, bazei adăugându-se și o sală de sport, iar, acum, inaugurăm și acest teren sintetic și, care va aparține școlii din Lechința”, explică edilul lechințean.

În ceea ce privește funcționarea noii baze sportive, Romeo Florian a confirmat că aceasta va fi folosită exclusiv de elevii Liceului Tehnologic în cursul săptămânii de la orele 8.00 la 15.00, după care, suprafața de joc urmând să fie închiriată iubitorilor de minifotbal din această comună sau din Matei, Sînmihai sau Galații Bistriței.

 

Investițiile continuă în Lechința

Este un lucru care îl susține Romeo Florian, nu doar cu vorbe, cât mai ales cu fapte: ” Prin Compania Națională de Investiții am alocat 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea Căminului Cultural din Lechința. De asemenea, mai avem deschise două șantiere. Unul, pe infrastructură rutieră agricolă în patru sate componente ale comunei Lechința: Țigău, Chiraleș, Lechința și Vermeș și un alt șantier pe infrastructură stradală, proiect făcut împreună cu Galații Bistriței, aici existând o finanțare de 2 milioane de euro prin PNDR”, arată primarul din Lechința.

Tot pentru 2018, primăria Lechința mai dorește să implementeze proiectul ”Impact” , realizat împreună cu Liceul Tehnologic și Consiliul Județean: ”Chiar astăzi (n.red. – marți) se distribuie un rând de haine pentru 50 de copii din familii defavorizate din Vermeș, Lechința, Sângeorzu Nou. De asemenea, aici, funcționează zilnic acel after school, acolo unde zeci de copii, care provin din familii cu stare materială precară, le este asigurată amiaza trei ani de zile și își fac lecțiile sprijiniți de cadre didactice, primind și o bursă”, a conchis Romeo Florian.

 

 

Categoria: EVENIMENT