Accidentată în Noaptea de Anul Nou, o fată de 16 ani din Dumitriţa a ajuns în comă la un spital din Cluj-Napoca. Şoferul de 22 de ani era beat şi s-a ales cu dosar penal.

Accidentată în Noaptea de Anul Nou, o fată de 16 ani din Dumitriţa a ajuns în comă la un spital din Cluj-Napoca. Şoferul de 22 de ani era beat şi s-a ales cu dosar penal.


Evenimentul rutier de la Dumitriţa din noaptea de Anul Nou  a apărut pe buletinul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud fără nici un fel de nominalizare. Se pare că este vorba de un şofer de 22 de ani, Alexandru Colţa, fapt confirmat şi de tatăl fetei Mihai Nica dar şi de prietenul fetei, Bogdan Budea. Mai mult, cei doi susţin că tânărul şofer ar fi fiul unui anagajat al IPJ BN, faptul nefiind confirmat de cei din poliţia bistriţeană, care spun că e vorba doar de o coincidenţă de nume.

Cum s-au derulat lucrurile?

Prietenul fetei, Ioan Sidonia Nica, Bogdan Budea ne-a povestit următoarele: „Prietena mea a fost grav accidentată. Ea era cu încă un băiat la marginea şoselei, când a venit o maşină cu viteză şi a lovit-o. Cred că era beat, iar după ce a lovit-o a fugit de la locul accicentului şi s-a ascuns într-o casă. Din ceea ce ştiu eu, maşina a fost mutată de la locul accidentului”. Alţi martori mai povestesc că şoferul a scăpat maşina de sub control şi a dat cu viteză în spate, izbind-o în plin pe Ioana Sidonia Nica şi, care a căzut inconştientă pe asfalt.

Potrivit celor spuse de Bogdan Budea, prietena sa fost transportată de urgență la Cluj-Napoca: „ Din ceea ce ştiu e vorba de un traumatism cranio cerebral sever cu un cheag de sânge pe creier. Acum, Ioana sub supravegherea medicilor de la  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii – Pediatrie I, urmând o serie de investigații și tratamente de specialitate”, arată prietenul fetei accidentate la Dumitriţa.

Ce spune Poliţia?

Evenimentul rutier de la Dumitriţa apare pe buletinul de evenimente al IPJ Bistriţa-Năsăud din data de 2 ianuarie 2018: „ În noaptea de 31 decembrie 2017/01 ianuarie  a.c., un tânăr, de 22 ani, din Dumitrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, a efectuat manevra de mers înapoi pe partea carosabilă și a surprins, respectiv accidentat o minoră de 16 ani, din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, în acest caz nu este vorba de nici un angajat al IPJ, fiind vorba de o coincidenţă de nume: „ Nu e vorba de un angajat al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud, doar o coincidenţă de nume într-un accident nedorit de nimeni”, a conchis Crina Sârb.

 

 

Categoria: EVENIMENT