200 DE LEI amendă că înjuri PSD-ul pe Facebook. A pățit-o un bistrițean care a avut un limbaj vulgar

200 DE LEI amendă că înjuri PSD-ul pe Facebook. A pățit-o un bistrițean care a avut un limbaj vulgar

Faptul că Facebook este un spațiu public, un fel de ziar uriaș, face ca orice postare care jignește persoane, grupuri , partide sau alianțe politice să fie cuantificată, postacul intrând în zona penală. Mai mult, dacă limbajul este unul vulgar, obscen, atunci te alegi și cu o amendă. Asta a pățit-o și un bistrițean care muncește acum în Marea Britanie. E vorba de Călin Lucian Farcaș, care, într-o postare pe pagina sa de Facebook a jignit și înjurat membri ai PSD Bistrița-Năsăud, fapt ce reiese și dintr-un proces-verbal de contravenție încheiat de scms Dumitru Mureșan de la Poliția municipiului Bistrița.

Fără a putea să trecem peste limbajul obscen folosit,ne întrebăm, totuși, cum este posibilă amendarea cu 200 de lei a lui Călin Farcaș, el aflându-se în Marea Britanie… Cu toate acestea, bistrițeanul a continuat pe pagina sa de facebook sa aducă injurii PSD, acum făcând și nominalizări.

CE SPUNE LEGEA 61/1991 în baza căreia s-a dat amenda

Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice

Art. 1. Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sunt obligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.

Art. 2. Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;

Categoria: Politica