2.300 de alegători sunt aşteptaţi la urne la Şieu. Astăzi au loc alegeri locale parţiale

2.300 de alegători sunt aşteptaţi la urne la Şieu. Astăzi au loc alegeri locale parţiale

În comuna Şieu, aszăzi se desfăşoară alegeri locale parţiale  pentru fotoliul de primar, devenit vacant după decesul prematur al socia-democratului Olimpiu Iuga Napeu. La Şieu, sunt aşteptaţi la vot 2371 alegători, potrivit datelor Autorităţii Electorale Permenente, dintre care 1206 bărbaţi şi 1165 femei, la cele 4 secţii de votare din Şieu, Ardan, Posmuş şi Şoimuş.

Electorii din Şieu au de ales între actualul primar interimar, Ionuţ Cifor Tiniş, din parte Alianţei ALDE-PSD, Emil Chereja de PNL şi Roxana Paşc, candidat independent susţinut de PMP.

 

„Sâmbătă, se va face predarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării către preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 51 Şieu şi către primarul comunei Şieu. Predarea se va face la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală de către împuternicitul prefectului. Paza secţiilor de votare va fi asigurată de către personalul din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului.

     Votarea începe duminică la ora 7.00 şi se va închide în aceeaşi zi la ora 21.00.  Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.
Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.

Categoria: EVENIMENT