Ilva Mică și Rodna sunt legate, din nou, pe calea ferată. Tot de astăzi se reia cursa Cluj-Napoca – Ilva Mică – Rodna Veche și retur

Ilva Mică și Rodna sunt legate, din nou, pe calea ferată. Tot de astăzi se reia cursa Cluj-Napoca – Ilva Mică – Rodna Veche și retur


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, directorul CNAIR Ștefan Ioniță, președintele CJ BN Radu Moldovan, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, senatorul Ioan Deneș au fost primii călători pe noua relație pe ruta Ilva Mică-Rodna Veche.

Prima cursă a ”săgeții” a plecat la ora 10:30 din gara Ilva Mică, acolo unde, ministrul TRansporturilor , Răzvan Cuc și președintele Radu Moldopvan au fost întâmpinați de primarul Aurel Horia dar și de personalul CFR. Primul bilet cumpărat aparține primarului Aurel Horea, el plătind 4,40 de lei, alte două bilete fiind achiziționate atât de ministrul Răzvan Cuc dar și de Radu Moldovan.

Cei doi au călătorit alături de primarii din ILva Mică, Sângeorz Băi și Maieru, garniture oprind în cele două stații intermediare, punctul final fiind Rodna Veche. Cei  20,6 km au fost parcurși în aproape 50 de minute, dat fiind faptul că pe această linie de cale ferată nu s-a mai circulat din 2013.

La Rodna Veche, delegația a fost întâmpinată de primarul Valentin Grapini, oaspeții putând să guste din specialități de brânză adusă de la o stână din Munții Rodnei.

 

Posted by Alex Varga on 1 August 2017

RĂZVAN CUC

„Am făcut promisiunea că vom redeschide calea ferată Ilva Mică – Rodna Veche undeva în luna mai. S-a lucrat intens la modernizarea infrastructurii feroviare ca să o putem deschide în două luni. Mai sunt lucrări suplimentare, s-au montat peste o mie de traverse. Este un lucru extraordinar de pozitiv şi pentru autorităţile locale pentru că şi ele au cerut redeschiderea acestui tronson pentru a asigura mobilitatea populaţiei, dar şi din punct de vedere turistic. Eu sper că vor circula bine trenurile. Preţurile biletelor sunt accesibile, la jumătate ca şi valoare faţă de transportul rutier efectuat în condiţii legale. Tot începând de azi, se va introduce cursa de la Ilva Mică la Cluj. Practic trenul va veni de la Cluj la Ilva Mică, va avea tur-retur pe acest tronson Ilva Mică – Rodna Veche după care se va retrage către Cluj. Cred că este un lucru benefic pentru locuitori. Din 2013 nu s-a mai circulat. Azi în redeschidem şi va continua să meargă de acum înainte să deservească toţi cetăţenii”.

Distanța Ilva Mică – Rodna Veche și retur va fi parcursă în aproximativ 45 de minute de 6 trenuri Regio, tip Săgeata Albastră, 3 trenuri pe direcţia dus şi 3 trenuri pe retur. Trenurile vor opri în Anieș, Maieru, Cormaia, Sângeorz Băi și Semnal Ilva Mică, graficul de circulație fiind realizat astfel încât intervalele orare să răspundă nevoii de mobilitate a localnicilor.

 

De asemenea, legătura feroviară Cluj-Napoca – Ilva Mică – Rodna Veche și retur va fi asigurată de o pereche de trenuri care va circula după următorul orar:

Exemple tarife*:

  • Ilva Mică – Rodna Veche: bilet întreg clasa a 2-a 4,4 lei / elevi 2,20 lei;
  • Cluj-Napoca – Sângeorz Băi: bilet întreg clasa a 2-a 18,30 lei / elevi 9,15 lei;
  • Abonament Ilva Mică – Rodna Veche: adult 92,40 lei / elevi 46,20 lei.

* studenții beneficiază de transport gratuit

 

Categoria: EVENIMENT