ALDE Bistriţa-Năsăud şi-a oficializat astăzi candidaturile la parlamentare

ALDE Bistriţa-Năsăud şi-a oficializat astăzi candidaturile la parlamentare

Candidaţii ALDE Bistriţa-Năsăud la alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt, de astăzi, înregistraţi la Biroul Electoral. Potrivit preşedintelui ALDE BN, Ioan Ţintean, obiectivul nu s-a schimbat: un deputat şi un senator:

„ Ca orice partid care are pretenţii, şi noi, filiala ALDE Bistriţa-Năsăud venim cu gândul de a avea rezultatele scontate, adică de a fi prezenţi în Parlamentul României după scrutinul din 11 decembrie, cel puţin cu un deputat şi un senator. Am făcut tot posibilul ca în perioada de pregătire a listei candidaţilor penbtru Parlamentul României să avem o listă echilibrată, cu oameni profesionişti şi care corespund din punct de vedere moral, dar şi profesional. Astăzi suntem mulţumiţi că ceea ce prezentăm şi de numele cu care venim în faţa electoratului. Nu am nicio îndoială că fiecare dintre ei pot prezenta segmente dintr-un program de guvernare, pentru că orice partid care vine la Camera Deputaţilor şi la Senat cu reprezentanţi are pretenţia de a legifera în interesul cetăţenilor. Duop cum se ştie, Parlamentul este instituţia unde se emană, se dezbat şi se promovează legi, iar legile şi modificările acestora trebuie să fie în sensul dorit de electori”.

Deoarece  Bistriţa-Năsăud este un judeţ unde zona rurală ocupă peste 63% din perimetru, ALDE se va axa pe acte normative care să vină în sprijinul locuitorilor din mediul rural.  Ne vom axa pe pregătirea unor documente, acte normative pentru mediul de afaceri şi, nu în ultimul rând, pentru domeniul de fiscalitate”, a completat Ioan Ţintean.

Liderul ALDE BN a menţionat că va fi un vot echilibrat între rural şi urban, că există premise pentru un rezultat bun şi în municipiul Bistriţa, dar mai ales în cele 8 localităţi unde formaţiunea are primari.

 

Camera Deputaţilor:

 1. Ioan Ţintean, vicepreşedinte CJ BN
 2. Ioan Moniţa, primar Romuli
 3. Traian Simionca, primar Livezile
 4. Rafila Vintilă, avocat
 5. Sorin Roşu Mareş, director excutiv OJFIR BN
 6. Pompei Cocean, profesor, Târlişua
 7. Nicolae Popescu, economist

Senat:

 1. Ioan Simionca, referent Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud
 2. Dorel Oltean administrator
 3. Ionuţ Cifor, primar interimar Şieu
 4. Simona Konradi, inspector şcolar