11,5 milioane de euro pentru 100 de ani de istorie la Liviu Rebreanu

11,5 milioane de euro pentru 100 de ani de istorie la Liviu Rebreanu


Vicepremierul României, deputatul Daniel Suciu a anunţat astăzi că Guvernul României a aprobat astăzi indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național “ Liviu Rebreanu! E vorba de numai puţin de 54 de milioane de lei, adică 11,5 milioane de euro.

Daniel Suciu: “ Noi ne ținem de cuvânt! Nu m-am lăsat și astăzi, în ședința de guvern, am aprobat indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național “ Liviu Rebreanu! Peste 54 de milioane de lei (11,5 milioane euro)pentru istoria de 100 de ani a liceului. Urmează în cel mai scurt timp licitația organizată de Compania Naţională de Investiţii”.

Ce înseamnă acest proiect pentru Colegiul Naţioal “Liviu Rebreanu”?

Pe lângă reabilitarea clădirii în sine și a parcului dendrologic din curte, dotări IT noi pentru toate spatiile, spune Daniel Suciu. De asemenea, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, cu mobilier și dotări audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă, unitate multimedia. Laboratoarele de informatica vor fi relocate si dotate integral iar sala de festivități la fel.

“Mă bucur că putem onora așa tradiția colegiului în care au studiat Miron Cristea, Alexandru Vaida Voevod, Liviu Rebreanu și zeci de generații de minți luminate ale județului”, a conchis vicepremierul Daniel Suciu.

Categoria: Administratie

Comentarii

  1. Liviu
    Liviu 22 august, 2019, 12:21

    „Dacă tăceai, filozof rămâneai”. Acest Daniel Suciu, vrând să facă pe desteptul, a comis o regretabilă eroare, spunând că în clădirea ce urmează a fi reabilitată a fostilui Gimnaziu Evanghelic au studiat Miron Cristea, Alexandru Vaida Voevod, Liviu Rebreanu, din simplul motiv că pe vremea aceea, cladirea respectivă nu exista. Ea a fost dată in folosinta abia in 1911. Este adevărat că Miron Cristea si Alexandru Vaida Voevod au studiat la Gimnaziul Evanghelic din Bistrița insă in vechea clădire de lângă Biserica Evanghelică, care nu mai există. Cât despre Liviu Rebreanu, el a fost elev la școala de băieți din Bistrița („Polgári fiu iskola”) cea de pe strada Odobescu, unde in prezent functionează Liceul de Muzică. Prin urmare, Liviu Rebreanu, nu are nici o legătură cu Gimnaziul Evanghelic din Bistrița.

    Raspunde

Scrie un comentariu

Email-ul nu va fi publicat, dar este obligatoriu pentru comentarii.
Campurile oblicatorii sunt marcate cu *