100 de elevi prezenți la deschiderea bibliotecii din Parva. Părintele Pintea, cetățean de onoare

100 de elevi prezenți la deschiderea bibliotecii din Parva. Părintele Pintea, cetățean de onoare

Peste o sută de elevi, profesori și săteni au ținut să fie de față la redeschiderea Bibliotecii Comunale din Parva, după ce aceasta a fost reamenajată și reorganizată în cursul verii trecute, cu aportul bibliotecarilor de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. În cele două încăperi ale bibliotecii au apărut acum rafturi și cărți noi, parte din ele donate de curând de către biblioteca județeană, dar și calculatoare, iar pe pereți tablouri ale marilor scriitori români. Între acestea și tabloul marelui lingvist Vasile Scurtu, originar din Parva, al cărui nume îl poartă și școala gimnazială din localitate.

Prezent la eveniment,  Vasile Puica, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-a adresat în primul rând elevilor și profesorilor, pe care i-a îndemnat să utilizeze cât se poate de des biblioteca comunală, cel mai important centru de informare al comunității. „Copii, haideți la bibliotecă să vedeți ce lume minunată descoperiți acolo! Când ținem o carte în mână, altfel înțelegem și simțim ceea ce citim în ea, decât dacă am citi pe internet!”, a spus vicepreședintele Vasile Puica, care a felicitat administrația locală pentru cum este organizată comuna Parva. La rândul său, preotul Crin Triandafil Teodorescu, legat de aceste locuri prin grija pe care o poartă Peșterii Tăușoare, aflată în imediata apropiere a satului Parva, le-a spus elevilor că „biblioteca este locul sufletelor mari” și că, după prima carte citită, ‚romanul nu se mai sfârșește, fiindcă vor veni altele și altele după ea”.

Scriitorul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a făcut, apoi, un adevărat elogiu al lecturii și cărților și a asigurat auditoriul că „lectura face bine minții, face bine sufletului. Pe internet citești doar informație, dar lectura adevărată o faci doar din cărți! De aceea, primarii responsabili construiesc biblioteci în comunitățile lor.” Ioan Pintea l-a rugat pe primarul Ioan Strugari să asigure în fiecare an un fond nou de carte pentru bibliotecă și i-a îndemnat pe elevi și profesori să solicite achiziționarea titlurilor de care au ei nevoie.

Ioan Pintea a primit titlul de Cetățean de onoare al comunei Parva

Primarul comunei Parva, Ioan Strugari i-a făcut o surpriză directorului Ioan Pintea în momentul în care i-a înmânat titlul de „Cetățean de onoare al comunei Parva”, acordat în urma unei hotărâri a Consiliului Local Parva, pentru sprijinul dat reorganizării bibliotecii comunale și acțiunilor culturale din localitate. Mulțumind, Ioan Pintea a spus că „acest titlu este unul acordat și colegilor mei de la Biblioteca Județeană George Coșbuc!”