100 de ani de Jandarmerie în judeţul Bistriţa-Năsăud

100 de ani de Jandarmerie în judeţul Bistriţa-Năsăud


Astăzi, 02 aprilie a.c., de la ora 11.00, a avut loc vernisajul Expoziţiei Aniversare, intitulate sugestiv: 100 de ani de Jandarmerie în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Aceasta a fost organizată cu sprijinul Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Bistriţa-Năsăud, la sediul acestei instituţii, din strada Gării, nr. 3-5.

Au fost expuse documente vechi, fotografii, materiale aflate în dotarea jandarmilor în decursul timpului şi diverse ţinute purtate în perioade diferite de timp, pe tipuri de misiuni, inclusiv cele actuale aflate în dotarea jandarmilor.

La vernisaj au fost prezente autorităţile judeţene şi locale dar şi şefii instituţiilor cu care Jandarmeria cooperează la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Punctul culminant al activităţilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române la Bistriţa, va fi organizat mâine 03 aprilie 2017, de la ora 12.00 pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde vă aşteptăm în număr cât mai mare.

La împlinirea a 168 de ani de la înfiinţarea acestei arme, veţi putea asista la un ceremonial militar specific, veţi putea vedea tehnica folosită de jandarmi în diferite misiuni dar şi autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului.

Categoria: EVENIMENT