marți, aprilie 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  10 pentru profesorii de la Centrul Comunitar pentru Tineret

  Must Read

  Executivul pregătește o „reevaluare a cheltuielilor bugetare” pe fondul creșterii cheltuielilor și scăderii veniturilor la bugetul de stat.

  Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu, a declarat luni, la Palatul Victoria, după ședința de guvern, că Executivul...

  Veste bună: Grădiniță complet nouă pentru copiii Bistriței!

  S-au finalizat și recepționat lucrările de modernizare a Grădiniței nr. 2 de...

  APIA REIA depunerea online a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, pentru a veni în sprijinul  beneficiarilor și pentru a minimiza pe...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Singurul elev din judeţul Bistriţa-Năsăud, care anul acesta a obţinut 10 pe linie la examenul de maturitate, a ales să-şi desăvârşească la Centrul Comunitar pentru Tineret cunoştinţele necesare pentru a obţine note cât mai mari la bacalaureat. Şi a reuşit!
  Ioan Scurtu, absolvent al Colegiului Tehnic „Infoel”, a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu.
  Ioan Scurtu s-a născut la Rebra, în anul 1996, unde a urmat, timp de opt ani, cursurile şcolii generale. În anul 2011, la evaluare a obţinut media 8,80. Odată cu intrarea la liceul bistriţean „Infoel”, alături de mama şi fratele său s-a mutat în municipiu, tatăl lui lucrând în domeniul construcţiilor la Rebra, apoi la Cluj. Conştient de importanţa educaţiei în contextul în care îşi doreşte un drum cât mai bun în viaţă, din clasa a XII-a s-a înscris şi la cursurile de matematică, limba română şi geografie pe care profesorii voluntari le susţin gratuit la Centrul Comunitar pentru Tineret din Bistriţa. A terminat clasa a XII-a cu media 9,17, iar la examenele de bacalaureat a primit doar note de 10. La rezultatele care l-au propulsat pe primul loc în întreg judeţul au contribuit profesorii: Cristina Rusu (diriginte) şi Lucreţia Filipaş – geografie, Marieta Abrudean, Aurelia Hîruţa şi Mihaela Oanea – limba şi literatura română, respectiv Cornel Muscan şi Claudia Urs – matematică.
  „A frecventat cu rigurozitate cursurile de la Centrul Comunitar pentru Tineret, iar rigurozitatea este un cuvânt care îl defineşte pe acest tânăr. Şi-a îmbunătăţit media, iar rezultatele pe care le-a obţinut ne fac să fim mândri de el, dar şi de activitatea Centrului Comunitar pentru Tineret. La centru susţin cursuri 21 de profesori voluntari care primesc, la sfârşitul anului, doar o diplomă de mulţumire. Însă recompensa morală este, după cum se vede, extrem de mare. Primăria municipiului Bistriţa şi Serviciul Educaţie, Turism le sunt recunoscători pentru efort şi rezultate, şi cred că şi tânărul nostru bistriţean simte la fel”, a spus primarul Ovidiu Teodor Creţu.
  „M-am născut şi am crescut într-o familie obişnuită. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, familiei, profesorilor de la liceu şi de la Centrul Comunitar pentru Tineret, domnului primar. Ştiu că doar prin educaţie pot să fac ceva în viaţă şi vreau să ajung un om de valoare”, a menţionat, la rândul său, Ioan Scurtu.
  El intenţionează să-şi continue studiile, profilul ales fiind informatica. Cu un deosebit bun simţ, el a mărturisit: „vara aceasta voi munci pentru a câştiga bani de facultate ca să-i mai scutesc pe părinţi de cheltuieli”.
  Centrul Comunitar pentru Tineret a fost preluat de la Organizaţia „Cetin”, în anul 2008, de către Primăria municipiului Bistriţa prin Serviciul Educaţie, Turism. În perioada 2008 – 2013, cursurile s-au desfăşurat în imobilul situat pe strada Liviu Rebreanu nr. 18. Dorind să ofere condiţii cât mai bune de pregătire tinerilor care pun mare preţ pe învăţătură, primăria a accesat fonduri europene pentru reabilitarea sediului astfel că, din 2014, cursurile de la Centrul Comunitar pentru Tineret se desfăşoară în imobilul cu nr. 3 de pe strada Nicolae Titulescu.
  De-a lungul anilor, mulţi elevi au apelat la ajutorul pe care profesorii voluntari şi primăria îl oferă gratuit celor care ţin să-şi desăvârşească instruirea. Dacă în anul 2008, numărul cursanţilor a fost de 200, anul acesta sunt 450 de elevi înscrişi la cursurile pe care 21 de profesori voluntari le susţin în 12 discipline: română – matematică clasa a XII-a; română – matematică clasa a VIII-a; geografie clasa a XII-a; biologie clasa a XII-a; istorie clasa a XII-a; engleză, germană, franceză, filozofie, training-uri diverse.
  Încă o dovadă de necontestat a valorii centrului pentru comunitatea bistriţeană este faptul că, anul acesta, 98,03% din elevii de clasa a VIII-a înscrişi la CCT, au promovat examenul de evaluare. Iar cu lucrări de nota 10 se mândresc Diana Maria Bozbici (elevă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”) şi Daniel Bogdan Acatrini (elev la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare”).
  8.07.2015
  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Executivul pregătește o „reevaluare a cheltuielilor bugetare” pe fondul creșterii cheltuielilor și scăderii veniturilor la bugetul de stat.

  Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu, a declarat luni, la Palatul Victoria, după ședința de guvern, că Executivul...

  Veste bună: Grădiniță complet nouă pentru copiii Bistriței!

  S-au finalizat și recepționat lucrările de modernizare a Grădiniței nr. 2 de pe str. Nicolae Bălcescu.

  APIA REIA depunerea online a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, pentru a veni în sprijinul  beneficiarilor și pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative, asupra...

  Alegerile locale au fost amânate- mandatul actualilor aleși locali a fost prelungit. Condițiile pentru cei care vor să candideze la alegerile locale au fost...

  "Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile...

  Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan: Vă rog ca în următoarele două săptămâni să fim toți și mai riguroși cu izolarea

  Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a ieșit astăzi cu un nou mesaj adresat beclenarilor. Astfel, după ce...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -