10 dintr-o lovitură: Conducerea Leoni a trecut la represalii după greva spontană?

10 dintr-o lovitură: Conducerea Leoni a trecut la represalii după greva spontană?

Unul din cei mai vechi angajaţi ai LEONI  Bistriţa, Dobrin Moldovan, ne-a confirmat astăzi că el este unul din cei 10 „lideri” ai grevei spontane din data de 12 mai care a fost concediat fără preaviz.

El ne-a spus că astăzi a fost la Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar mâine, marţi, 23 mai, la ora 12:00, este aşteptat de prefectul Ovidiu Frenţ la sediul Instituţiei Prefectului.

Potrivit lui Dobrin Moldovan, represaliile au început exact la 10 zile după declanşarea grevei, deşi, conducerea a promis că nimeni nu va suferi de pe urma acestui conflict de muncă: „ Sunt de 12 ani la Leoni, dar aşa ceva nu mi s-a întâmplat de când sunt la această firmă. Practic, nu am întâziat niciodată şi am muncit foarte mult. M-am trezit că sunt chemat la şefii mari, iar acolo mi s-a spus că sunt concediat, aşa fără previz, fără respectarea legilor cu privire la concedierea individuală sau colectivă. Nu ştiu ce să spun, dar eu nu tac şi vreau să se afle ce se întâmplă la Leoni”, ne-a spus Moldovan.

Dobrin Moldovan mai susţine că nu este singurul “pus pe liber” în situaţia lui găsindu-se şi o parte din greviştii care au postat pe facebook detalii despre acest conflict.

Vom reveni! CITEŞTE ŞI TEXTUL URMĂTOR:

ANALIZĂ: Greva de la Leoni şi feţele ei nevăzute

Categoria: EVENIMENT